Karakters

Gebruikersavatar
varden
Berichten:2551
Lid geworden op:27 Jun 2015, 19:39
Karakters

Berichtdoor varden » 17 Jun 2017, 22:11

Naam: Moyra Keone Makana Palomer
Sekse: Vrouw
Leeftijd: 25
Klasse: Behoort tot de Palomer-familie, onderdeel van de Ryuu Clan, een Clan met op zich weinig aanzien vanwege hun reptielen-uiterlijk. Een groot deel van de lagere klassen bestaat uit zijtakken van de Ryuu Clan. De Palomer's vertonen echter niet de meest duidelijke uiterlijkheden van hun achtergrond waardoor ze nog enigszins tot de middenklasse kunnen behoren.

Uiterlijk: Moyra is een fijngebouwde vrouw, van gemiddelde lengte, met lange bruine krullen, groene ogen, en een olijfkleurige huid. Rond haar slapen, naar beneden tot het begin van haar kaaklijn, vertonen zich echter een spoor (van ongeveer een halve centimeter breed) van donkerrode en zwarte schubben die in kleine puntjes uitlopen (zoals deze: https://goo.gl/VssP9Z). Ze verbergt haar schubben zoveel mogelijk door haar haar los te dragen.
Dezelfde schubben vormen ook een delicaat spoor van ongeveer 2 centimeter breed over haar ruggengraat en de bovenkant van haar schouders.
Beroep: Werkt in de boekwinkel van de Universiteit van Grimmere.

Achtergrond:
Moyra’s familie hecht veel waarde aan tradities, en één daarvan is om zo menselijk mogelijk te lijken om zo makkelijk(er) binnen de sociale rangen en klassen te kunnen bewegen. Dat de jongere generatie meer gelijkheid wil, stuit Moyra’s ouders nogal tegen de borst en ze verbieden hun dochter dan ook om haar ‘vervormingen’ openlijk te tonen. Zo draagt Moyra haar wilde bos krullen altijd los, om zo haar gezicht en haar rug te verbergen. Als enig kind is alles nogal ingepeperd bij haar, vandaar dat ze over het algemeen best rustig is en niet erg bekend staat om temperamentvol gedrag. Hoewel ze haar uiterlijk af en toe tegen zich heeft, met de rode schubben en wilde lokken ziet ze er aanzienlijk wilder uit dan ze is.

Inmiddels woont Moyra in Grimmere, weg van haar ouders maar nog niet volledig van hun invloed. Ze werkt fulltime, hoewel er ergens wel de ambitie is om te gaan studeren als ze genoeg gespaard heeft. Ze deelt haar woning met twee andere vrouwen, die net als zij niet volledig menselijk zijn/lijken.

Overig:
- Grimmere is één van de grootste steden, waar alle Clan's samenkomen en 'mixen' voor zover dat wordt toegestaan. Hoewel de universiteit open staat voor iedereen, wordt lang niet iedereen toegelaten. Hoe minder menselijk je uiterlijk, hoe groter de kans dat je wordt afgewezen. Hierdoor is er zeker wel een elite in de stad, met daaronder een middenklasse met onderlinge segmenten, en uiteindelijk de lagere klassen.
- De Palomer-familie behoort tot de Ryuu Clan, een grote clan met de uiterlijke kenmerken van reptielen. Zo breed als de verschillende soorten reptielen, zoveel zijtakken zijn er ook binnen de clan. De Palomer, ondanks dat ze dit zoveel mogelijk proberen te ontkennen, lijken het meest 'verwant' te zijn aan slangen. Zo heeft Moyra een neef die de genen nogal tegen zich heeft, en oprecht meer slang dan mens is (https://goo.gl/KdqWcf). De Palomer-familie heeft zo nu en dan wel last van vooroordelen, gezien slangen vaak worden gebruikt als metafoor voor verraderlijke en geniepige wezens.
Over de Ryuu gaan zelf ook nog meer dan genoeg geruchten, die vooral zijn gestoeld op dat de clan over het algemeen in de lagere klassen rond beweegt.
- Traditie in de Ryuu Clans maakt van namen nogal een ingewikkeld proces. De eerste naam wordt bepaald door de familie, de tweede door enkel de moeder, en de derde naam door enkel de vader. Deze kunnen daardoor hele zware ladingen hebben.
Moyra is gebaseerd op het Oud-Grieks voor 'lot', de enkele vorm van de Moirai (de Lotsgodinnen).
Keone is een samensteling van 'thuis' en 'zand', iets wat enigszins slaat op waar haar ouders wonen en waar Moyra is opgegroeid.
Makana betekent 'geschenk'.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Karakters

Berichtdoor Ravief » 17 Jun 2017, 23:37

Naam: Ciar Nishant (Nish)
Sekse: Mannelijk
Leeftijd: 28
Klasse: Fiach Clan (meestal wordt er naar hen verwezen als 'De Raven')

Uiterlijk: Nish heeft zilverachtige ogen en halflang zwart haar, wat een beetje krul en tot op zijn schouders komt. Het is verweven met glanzende zwarte veren, wat natuurlijk is en wat hem redelijk wat aanzien geeft. Niet iedereen van De Raven heeft echt duidelijke kenmerken van hun voorouders -ook in het verre Vexgarde is de trend doorgedrongen om zoveel mogelijk menselijk te zijn.
Hij is goed gebouwd, met sterke armen en buikspieren omdat hij vaak met zware materialen werkt en knutselt. Plus hij is soms een beetje een waaghals en houdt zijn lichaam fit.

Nish heeft een tatoeage op zijn schouder en bovenarm met ingewikkelde patronen en figuren. Een beetje zoals dit: http://bit.ly/2rDpie9

Beroep: Nish voelt de wind als nature aan en is daar een soort van mee verbonden. Anders dan in de meeste families of Clans, zijn ze hier trots op hun veren en 'vervormingen'. Hij heeft dan ook aardig puur bloed, al is het behoorlijk verdund door de jaren heen vanwege de rage om toch wel menselijk bloed te hebben.
Hij werkt als monteur/ontwerper/bouwman om nieuwe manieren van vervoer te bedenken of om te optimaliseren. Zijn bouwsels hebben allemaal te maken met windenergie en de wind als natuurlijke kracht te gebruiken, maar dat betekent ook dat hij vaak hoog op de plateaus te vinden is en dat is niet altijd even veilig...

Achtergrond:
Nish woont nog bij zijn ouders, maar heeft zijn eigen 'vleugel' in het huis. Het is gewoonte in Vexgarde om bij je ouders te blijven tot je je verbindt aan iemand. Hoewel het ook een gewoonte is om met iedereen te slapen die maar goedgekeurd is door je partner, heeft Nish daar niet zoveel mee op en heeft hij het idee dat er meer moet zijn dan dat. Hij weigert dan ook om de patronen van zijn ouders te volgen, zelfs als dat betekent dat hij bij zijn ouders moet wonen.
Anders dan 90% van de mannelijke leden, valt Nish op vrouwen en niet op mannen, waar hij nogal eens mee geplaagd is.

Overig:
-Vexgarde is een kleine stad en is een mengeling van gebouwen op de grond en tussen de bomen. Door plateaus te bouwen hebben ze er een aardig ingewikkeld maar mooi geheel van kunnen maken waar je ruim kunt wonen.
-Ravenbloed hebben is lang niet zo geweldig als sommigen denken. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van Clanleden die hun verstand verloren en dachten dat ze echt konden vliegen en van gebouwen zijn gestort en te pletter zijn gevallen.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Karakters

Berichtdoor Ravief » 19 Jun 2017, 22:37

Overige informatie:

Steden
Grimmere: Gigantische stad waar bijna alle rassen, soorten, clans, stammen wel door elkaar leven. Hier is heel veel toegestaan, maar ook ontzettend veel verboden.

Vexgarde: Het thuis van de Fiach Clan. Het wordt ook wel De Ravenstad genoemd.

Ramal: Woestijnstad en thuis van de Ryuu/Palomer

Personen
Rheyon en Iria: Vader en moeder van Nish
Anann: Sjamaan van Vexgarde
Gennat: Een vriend van Nish

Anná en Iriza: Vriendinnen en kamergenoten van Moyra
Anu en Nava: Moeder en vader van Moyra
Carwyn en Hide: Broers (22 en 20 jaar oud) van Moyra
Coatz: Neef van Moyra die meer slang is dan mens.
Ariadne: Priesteres/bibliothecaresse in de tempel van Wadjet en vriendin van Moyra

Overig
Morrigan: godin van de raven
Wadjet: slangengodin
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten