Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten:292
Lid geworden op:06 Sep 2015, 21:00
Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Maanwezen » 06 Sep 2015, 21:54

Hierbij volgt het verhaal van Amiel duVeresova en Melenwyn Thalarwyn. Er gaat een lange -behoorlijk woelige- geschiedenis aan vooraf. Dat jaar is Melenwyn op 21 januari bevallen van een tweeling, Erulissë en Arandur en enkele maanden later, wanneer ze weer aangesterkt is, kan ze zich op de voorbereiding van hun huwelijk storten.

Von grijnsde. Een bruiloft, wat een gedoe eigenlijk. Al hield de jonge vrouw teveel van feestjes om het echt heel erg te vinden. En ze hield ook van het opdoffen en het organiseren en de sfeer.
"Je zult zien dat het allemaal perfect wordt en dat duVeresova trouwt is te verwonderlijk voor woorden dus iedereen is wel stil." Ze glimlachte bij het idee van de strenge Spreukendocent in trouwkostuum, stralend wachtend op zijn bruid. Ondertussen liepen ze zo goed als naar de andere kant van het dorp en het was even zoeken, maar uiteindelijk vond Von de zaak waar ze het over had gehad.

Melenwyn lachte vrolijk om dat antwoord. "Wat, iedereen gaat te hard in hun ogen zitten wrijven om iets te doen?" vroeg ze met een lachje. Want zelf kon ze niet geloven dat anderen Amiel zo anders zagen. Maar tegelijkertijd.. Er was een moment geweest dat ze niet had kunnen geloven dat hij van hààr hield en zelfs nu was het soms moeilijk te geloven dat ze met hem, werkelijk de man van haar dromen, zou trouwen.
Toen ze aan de andere winkel aankwamen, haalde Melenwyn eens diep adem. "Oké, we gaan ervoor!" Nu had ze tenminste al een beetje meer een idee van wat ze niét wilde.

Von lachte. "Waarschijnlijk. Of ze maken een stapel grapjes." Tenslotte was er materiaal genoeg daarvoor, maar of iemand het durfde?
Ze knipoogde naar de vrouw en ging haar voor naar binnen. Het duurde even en kostte haar wat charme, maar uiteindelijk mochten ze rondkijken en passen. Het was duidelijk een meer chique zaak en ze keek naar Mel. "Goed.. meer keuze in elk geval. Wat denk je?"

Toen ze de zaak binnenstapte en het materiaal zag, tilde ze haar hoofd bijna als vanzelf wat hoger op en rechtte haar rug. Haar vingers gleden over de stoffen van de jurken en even keek ze verloren, maar toen glimlachte ze Von toe. "Ik denk dat je dat geweldig aangepakt hebt," knipoogde ze. Maar er zaten echt wel prachtige exemplaren tussen.

Von straalde en knipoogde terug. Samen liepen ze wat jurken af en af en toe wees Von haar op iets wat haar geweldig zou staan. Veel viel al af vanwege Melenwyns vleugels, helaas. "Oeh.. deze zou je moeten passen gewoon omdat het kan," grapte ze en hield een jurk uit die rijk bezaaid was met borduursels en glinsterende steentjes.

Von had het dan wel voor de grap gezegd, Melenwyn vond de jurk wel wat hebben, al was hij misschien iétwat te opzichtig naar haar smaak. In eerste instantie wou ze protesteren tegen de suggestie, ergens bang dat ze zo'n dure jurk per ongeluk kapot zou scheuren, maar ze moest er zelf ook om lachen en nam de jurk aan. "Laten we eens zien of ik me hier in kan wurmen." Met een knipoog verdween ze in het pashokje.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Ravief » 06 Sep 2015, 22:37

Ondertussen ging Von nog wat andere jurken bij langs en vroeg aan de verkoopster of ze een paar apart wilde hangen. Ze had Melenwyn's smaak wel in de gaten nu, vermoedde ze. Daarna liep ze naar het hokje waar Mel bezig was. De preutsheid van de vrouw stond haar nog goed voor ogen toen ze jurken voor haar had gemaakt omdat de Luchtelf verder niets meer aankon in verband met haar bolle zwangerschapsbuik. Dus misschien was het beter dat de verkoopster een beetje uit de beurt bleef, mocht ze hulp nodig hebben. "Lukt het allemaal?" vroeg ze, een tikje ongeduldig. Van dit soort zaken werd de stoere alfa helemaal een meisje-meisje en ze stond nog net niet te hoppen.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten:292
Lid geworden op:06 Sep 2015, 21:00

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Maanwezen » 06 Sep 2015, 22:44

Melenwyn zou vast geprotesteerd hebben als ze Vons beschrijving van haar 'preutsheid' hoorde, maar een ander woord had ze er eigenlijk ook niet voor. Haar onzekerheid, die gelukkig wel enigszins verminderd was, weerhield haar ervan om Von zomaar elk moment binnen te roepen of haar voluit te laten helpen. "Ehmn, wil je me even helpen met de rug?" wist ze er uiteindelijk uit te krijgen. Zolang de winkelbediende uit de buurt bleef was het goed. Anders zou ze zich wel eens geneigd kunnen voelen om die KO te slaan met haar vleugel.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Ravief » 06 Sep 2015, 22:51

Met een lachje kwam ze naar binnen, maar Von hield heel wijselijk haar mond dicht. Ze was een poosje bezig met het insnoeren, hoewel niet helemaal dicht, en mompelde wat bewonderende woorden over de stof en plooien en details. "Zo dan," zei ze tenslotte en hoopte van harte dat die bezwering van de vleugels bleef zitten, anders hadden ze een enorm probleem. De grote spiegels waren namelijk in de winkel en niet in het hokje. "Durf je de spiegels aan?" vroeg ze plagend. Maar de jonge Wolf had een glimlach om haar lippen. Melenwyn zag er in elke jurk fantastisch uit, al kon ze het toch niet helpen om te denken dat ze dé jurk nog niet hadden gevonden.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten:292
Lid geworden op:06 Sep 2015, 21:00

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Maanwezen » 06 Sep 2015, 23:17

Haar wangen werden enkele tinten donkerder en haar vingers gingen even over de jurk heen. Maar ja... Zonder spiegel zou het moeilijk gaan. Na eens diep ademgehaald te hebben, stapte ze het hokje uit, waarbij ze de blik van de verkoopster vermeed. De goden beware haar dat die er ook nog eens bij zou komen!
Toen ze een blik in de spiegel wierp, was ze alsnog even verstomd. De jurk was inderdaad prachtig en het had een snit die haar zeker beviel. De halslijn aan de rug was nog een stuk dieper dan haar vleugels en lichtelijk rond. Het werd allemaal benadrukt door parels en kanten dingetjes. Keurend draaide ze voor de spiegel, maar haar gezicht gaf al weg dat het haar niet helemaal beviel. Misschien was het allemaal gewoon té.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Ravief » 06 Sep 2015, 23:30

Toch was dit wel de jurk die het dichtst bij leek te komen. De rest van de middag was, zoals Von het zei, niet vruchteloos maar behulpzaam. Goed, ze hadden een boel jurken gezien en niks leek het te zijn, maar ze wisten nu in elk geval ook wat Melenwyn wel mooi vond en wat niet. En Von vond het allemaal prachtig. Ze hield van stoffen en jurken en dit was echt een beetje een paradijsje zo. Op de terugweg was ze dan ook nog steeds enthousiast aan het babbelen, al had ze best door dat de andere vrouw wat moe was. Met een lach om haar lippen leverde ze haar veilig af bij haar aanstaande. "Laat me weten wanneer je naar de stad wil, goed?!" maar daarna huppelde ze weg want ze had nog voldoende te doen.

Amiel had zich de hele dag prima vermaakt. Op de momenten dat de tweeling sliep - en dat was vaak - was hij druk aan de slag met toetsen nakijken, nieuwe bedenken en verslagen maken over voortgang en dat soort onzin wat allemaal bij zijn baan kwam kijken. Op de andere momenten had hij de twee vermaakt met verhaaltjes, kietels, eten en gewoon zijn aanwezigheid. Toen Mel binnenkwam lag hij op zijn buik op een kleed, terwijl Aran en Lisse er ook op lagen en al brabbelend met hem leken te praten.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten:292
Lid geworden op:06 Sep 2015, 21:00

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Maanwezen » 06 Sep 2015, 23:41

Het was inderdaad duidelijk geworden wat ze mooi vond qua snit, welke tint van wit ze wou en zo voort. Maar de ene jurk was haar net iets te simpel en de ander dan weer te overdadig. Het was zelfs nergens zover gegaan dat ze de prijs had gevraagd. Melenwyn was van plan maar één keer te trouwen en als er iets was wat ze wou, dan was het wel de perfecte jurk. Want hoewel ze nooit had gedacht de man van haar dromen te vinden -al had hij twee vleugels minder dan gedacht- en ze haar eisen niet te hoog wou stellen, kon ze het niet nalaten om bepaalde verwachtingen te hebben en haar meisjesdroom te blijven koesteren. Met een lach zwaaide ze Von uit. "Tuurlijk. Laat maar weten wanneer je nog wat lekkers wilt gaan eten." De jonge vrouw was zo anders dan zijzelf in bepaalde opzichten, wat ervoor zorgde dat ze Von des te liever had. Het zou wat zijn moesten beiden enigszins verlegen en onhandig zijn.
Hoewel het uitstapje gezellig was geweest, was Melenwyn doodop van het zoeken en... ze had Amiel en de tweeling enorm gemist. Dus zodra ze voet over de drempel zette, hing ze haar mantel aan de haak en liep op hen af. Het tafereeltje deed haar hart echter helemaal smelten. "Hey," groette ze zacht, alsof ze het beeld niet wou verstoren, en ging naast Amiel op haar knieën zitten, waarbij ze vooroverboog om hem te begroeten met een tedere kus. De tweeling leek onverstoord door te gaan met hun verhaaltjes. "Hoe was het hier? Hebben ze goed gedronken?"

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Ravief » 06 Sep 2015, 23:47

Zijn blik was nog helemaal warm en er was een tijd geweest dat als dit gerucht door de gangen was gegaan dat iedereen de bron van de roddel had uitgelachen. En dat was eigenlijk nog niet eens heel lang geleden..
Amiel richtte zich nog wat meer op en kuste haar warm en lang terug, waarna hij een beetje opzij ging om plek te maken voor haar. "Het ging prima. Ik heb gewerkt terwijl zij sliepen, en als ze wakker waren hebben zij mij vermaakt." Waar Arandur het stille kind was en alles met grote ogen opnam, was Erulissë meer van het brabbelen en probeerde al veel meer te bewegen.
Hij glimlachte naar Mel en streelde even over haar rug. Hij kon praktisch aanvoelen dat ze bekaf was en gaf haar dan ook nog een zacht kusje en kwam toen overeind. "Maar volgens mij moeten ze nu even mama-aandacht. Dan ga ik eten maken." hij knipoogde naar haar en was al snel in de keuken bezig, terwijl Aran mama begroette met een heuse grote lach.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten:292
Lid geworden op:06 Sep 2015, 21:00

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Maanwezen » 06 Sep 2015, 23:58

Serieus. Kon ze een betere man wensen? Met een verliefde blik keek ze Amiel na, vooraleer ze zich op hun kroost richtte. Af en toe kon ze niet anders dan zwijmelen en zich afvragen of ze nog wel wakker was en dit geen droom was. Oké, niet alles was perfect, maar op momenten zoals deze voelde het wél zo aan. Er zouden inderdaad niet veel mensen -erh, wezens- zijn die haar zouden geloven als ze er iets van zei, maar dat kon haar niets schelen. Degene die er écht toe deden en met hen begaan waren, nu ja Kaspar dus, wisten het wel.
Melenwyn had zich even op haar buik gelegd maar nam de twee kleintjes toen voorzichtig op en installeerde zich met hen in een schommelstoel tegen het raam. Daarbij koerde ze terug tegen Lisse en liet ze Arandur toe haar neus te grijpen. Beiden leken zich ineens te realiseren dat mama thuis was en waren er al te blij mee.
Terwijl Amiel stond te kokkerellen vertelde ze zachtjes in het Elfs hoe geweldig hun vader was, hoe hij van hen hield en wat ze allemaal konden doen als ze groot waren, al hoefde dat nog niet té snel te komen. Zachtjes wiegde ze heen en weer terwijl de laatste stralen van de avondzon hun gezichten warmden.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten:2802
Lid geworden op:28 Jun 2015, 14:28

Re: Amiel duVeresova & Melenwyn Thalarwyn

Berichtdoor Ravief » 10 Sep 2015, 22:50

Terwijl het eten pruttelde, kwam Amiel even kijken en bleef achter Mel staan. Hij glimlachte naar zijn zoon en dochter en streelde Mel even over haar lokken, maar liet haar daarna lekker de kinderen kletsen en regelde dat de tafel gedekt werd, het eten er stond en verwarmde de maaltijd voor de kleintjes. Even later kwam hij weer bij haar en nam voorzichtig Lisse over. "Vergeet je niet te vertellen over dat hun mama geweldig is?" Hij glimlachte naar haar. Haar Elfse verhaaltjes had hij gehoord en het geweldig gevonden. Ook Amiel keek uit naar de toekomst, hoe ze zouden zijn en wie op wie leek en welke karaktertrekjes ze allemaal hadden en hoe ze zich gingen ontwikkelen. Maar net als zijn mooie vrouw vond hij dat ze daar nog wel even mee mochten wachten. Ze groeiden nu al zo snel! Ze leken elke dag wel anders. "Het eten is klaar, lieverd."
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten