Verhaal

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Verhaal

Berichtdoor Ravief » 05 Jun 2016, 18:34

Ze rolde haar ogen. Nee, ze beweerde ook niet dat hij dom was, maar het was wel verrekte gevaarlijk dit. Myla had er dus ook niet zoveel moeite mee om de deur uitgewerkt te worden met muis en middel. Nee, ze keek wel uit om het zelf te nemen. Haar hormonen waren al aanwezig genoeg, dank je wel.
Ze greep zijn hand vast en keek even in zijn lichte ogen. "Kai.. doe voorzichtig alsjeblieft, oké? Je kunt me altijd texten!" maar daarna liet Myla hem los en haastte zich terug naar het station. Ze schrok toen ze zag hoe laat het was. Shit, als haar ouders haar zouden betrappen als ze het huis in vluchtte dan had ze een gigantisch probleem.
Het viel gelukkig mee, al moest ze wel haar zusje ervoor omkopen.

Ze hield het gedrag van het muisje goed in de gaten. Ze wilde dat ze een monster had van het Sensum zodat ze dat ook zou kunnen uitproberen op het beestje. Niet zo best natuurlijk, maar dan pas zou echt het verschil duidelijk zijn. Ze hield een dagboek bij over het gedrag van het beestje, die ze Nime had gedoopt en hield haar Com ten alle tijden bij zich en beveiligde haar berichten.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Learmont
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:20

Re: Verhaal

Berichtdoor Learmont » 05 Jun 2016, 22:46

In de dagen en weken die volgden durfde Kai eigenlijk amper contact te leggen met zijn 'compagnon'. Ten eerste omdat het ontzettend druk was op het werk zodat er niet veel ontwikkelingen waren in zijn onderzoek. Maar vooral omdat het eigenlijk veel te gevaarlijk was om deze kennis te hebben en te delen. Hij gebruikte het tegenserum ook maar weinig, uit angst voor de bijwerkingen. Myla had hem niet voor niets gewaarschuwd.
Het was nu twee en half week geleden sinds Myla de muis had meegenomen. Kai was in de kleine uurtjes die hij had verder gegaan met het testen op de muizen. Nu kwam hij thuis na een lange shift in de fabriek, en het eerste wat hij altijd deed was de kooitjes controleren. Tot zijn grote schrik lag een van de anti-muizen dood in het bakje! Kai trok snel handschoenen aan en ging aan het werk met het beestje. Al gauw was hij zo verdiept in zijn werk dat vermoeidheid en tijd geen rol meer speelden. Toen het buiten alweer licht begon te worden rondde Kai de laatste test af. Hij wreef zijn ogen uit en dacht na over wat hij had ontdekt. Was dit nu een doorbraak, of een tegenslag? Hij kwam er niet uit, en grabbelde in zijn zak naar zijn Com. We got trouble. Kunnen we afspreken?
"Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask."

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Verhaal

Berichtdoor Ravief » 29 Jun 2016, 23:22

Myla had het druk met de band en teksten schrijven en haar studie. Toch keek ze van tijd tot tijd op haar Com en elke keer werd ze teleurgesteld. Meestal riep ze zichzelf weer goed tot de orde van de dag. Tenslotte was het onzeker of hij wel echt het middel gebruikte. Waarom zou hij contact met haar zoeken als hij het niet gebruikte en er verder geen reden toe was? Af en toe moest ze gemeen zijn tegen zichzelf en eraan herinnerd worden dat hij beloofd was aan iemand en daar zeker wel mee zou moeten trouwen ooit.
Uiteindelijk maakte ze zichzelf wijs dat hij nooit meer contact op zou nemen en dat ze gewoon een huisdier erbij had en dat was dan dat. Zeg maar dag tegen de kans om bevriend te raken met iemand uit het Sensumgebied!

Met een kreun mepte ze naar haar Com. Hoe laat was het wel niet?! Of hoe vroeg, eigenlijk. Ze kneep haar ogen dicht tegen het licht toen ze toch maar eens keek wat er aan de hand was. Verbaasd las ze het bericht nog eens en nog eens. Sure. Zelfde plek? Hoe laat? Myla wreef de slaap uit haar ogen en zwaaide uit bed. Als het zo ernstig was dat hij haar nu ineens wel wist te vinden kon ze zich ook maar beter direct klaar maken, vermoedde ze.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Learmont
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:20

Re: Verhaal

Berichtdoor Learmont » 05 Jul 2016, 21:12

Onrustig beende Kai op een neer over het perron. Hij was zodra hij het berichtje had gestuurd van huis gegaan. In de tas die over zijn schouder hing zaten een paar velletje papier met de resultaten van zijn test. Als hij hiermee gepakt zou worden werd het een enkeltje strafkamp, vermoedde Kai. Zijn Com trilde. Kai bekeek het bericht en prees alle godheden die hij kende. Ja, ASAP please
Toen hij het bericht had verstuurd dwong Kai zichzelf om rustig op een bankje te gaan zitten. Het zou waarschijnlijk nog wel even duren voordat Myla er was. Die tijd kon hij mooi gebruiken om zijn opties nog eens door te nemen.
"Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask."

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Verhaal

Berichtdoor Ravief » 06 Jul 2016, 20:39

Ze was al naar de metro gelopen toen ze hem had geantwoord. Het was koud buiten zo vroeg in de ochtend en ze rilde in haar dikke vest. Ik ben onderweg. Twintig minuten denk ik. Myla haalde een hand door haar oranjebruine lokken en probeerde haar springerige haar in model te krijgen. Of in elk geval er niet uit te zien alsof ze zo uit bed was gestapt. Ze kon zichzelf wel schoppen toen ze doorhad dat ze een beetje indruk wilde maken op Kai.
De rit duurde veel te lang naar haar zin en uiteindelijk sprong ze uit de lege cabine, het perron op. Ze maakte kort oogcontact met Kai en liep toen alvast richting het busstation. Onderweg ging ze ineens linksaf en trok Kai de leemte in toen hij voorbij kwam lopen. Ze hadden amper ruimte in de nis, maar ze waren even verborgen. "Hé, ik maakte me zorgen om je!" en zijn berichtje had niet geholpen. Haar blik gleed over hem heen. "Wat is er aan de hand?!"
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Learmont
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:20

Re: Verhaal

Berichtdoor Learmont » 07 Aug 2016, 20:45

Toen hij de nis in getrokken werd schrok Kai onwillekeurig. Hij had de hele reis zijn omgeving goed in de gaten gehouden. Hoewel hem niets opgevallen was, voelde Kai steeds ogen in zijn rug branden. Waarschijnlijk was het alleen zijn geweten die hem licht paranoïde maakte, maar je kon nooit voorzichtig genoeg zijn. Nu zijn hart en ademhaling weer wat gekalmeerd waren kon hij antwoord geven. "Ja gaat goed, gaat goed. Mijn muizen... mijn anti-muizen. Allemaal dood. Dus ik heb een aantal testjes gedaan en het blij... hmpf!" Een gehandschoende hand sloot zich over zijn mond, terwijl andere sterke armen hem stevig vast grepen. Kai zag ontsteltenis in Myla's ogen. Haar rode haren hingen als een wolk om haar heen. Toen werd alles zwart.

Met een droge smaak in zijn mond, en knallende koppijn, werd Kai wakker. Het eerste wat hij zag was een rode wolk, die al gauw vervaagde in de koele grijze wand vlak tegenover hem. Een felle lamp wierp wit licht op een kaal plastic matras en een wc van rvs in de hoek. In de wand tegenover de wc zat een grijze deur van zwaar staal met twee luikjes er in. Kai kreunde en liet zich achterover op het matras vallen, zodat die sissend in elkaar gedrukt werd.
"Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask."

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast