Interview met Woordenwerpster

Gebruikersavatar
mriswah
Site Admin
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 Jun 2015, 00:29

Interview met Woordenwerpster

Berichtdoor mriswah » 08 Nov 2016, 23:28

1. Kun je ons een introductie over jezelf geven?
Jazeker. Mijn naam is Tosca (23), ik woon in Amsterdam en ik ben momenteel voor een paar maanden in York als (MA) uitwisselingsstudent bij het Centre for Medieval Studies. Het is mijn doel om te specialiseren in historische letterkunde. Anders gezegd: ik ben geobsedeerd door koning Arthur. Ik hou van taal, en dan vooral de manier waarop die gebruikt en misbruikt kan worden. Naast mijn studie doe ik aan een zeer onbekende vechtsport genaamde Poekoelan Kong Fu en ben ik heel slecht in deadlines (nogmaals sorry, Cara).

2. Hoe kom jij aan je profielnamen? Vind je die belangrijk of gebruik je wat je binnenschiet?
Beide, eigenlijk! Mijn eerste profielnaam (Nogood) heb ik gekozen omdat er een liedje van Amy Winehouse in mijn hoofd zat (you know I’m no good). Over mijn tweede profielnaam (Woordenwerpster) heb ik iets langer nagedacht. Hij komt een beetje van het idee dat je met woorden schade kunt aanrichten. Ze zijn scherp. Vandaar de werpster (letterlijk: het wapen) van woorden. Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om met random woorden te gooien (vandaar: de gooier van woorden) om te kijken hoe mensen reageren.

3. Hoe ben je bij Mriswah gekomen, en hoelang schrijf je eigenlijk al?
Mriswah heeft mijn pad gekruist toen ik nog actief was op Netlog. Ik voel me heel oud nu ik dit schrijf.
Verhalen verzinnen heeft eigenlijk altijd al in mijn systeem gezeten, zij het als ontsnappingsroute of als tijdverdrijf. Ik denk dat als ik er een echte datum op moet plakken, dat ik pas fanatiek geworden ben toen ik een jaar of 15-16 was.

4. Wat is kenmerkend/karakteriserend voor jouw stijl/schrijfsels?
Goede vraag. Ik streef er meestal naar om niet vanuit een verhaal te schrijven, maar meer vanuit een personage, als dat logisch klinkt. Auctoriale vertellers gebruik ik alleen als het echt nodig is. Ook gebruik ik graag veel adjectieven (om het lekker pretentieus te houden) en heeft elk van mijn “goede” personages stiekem wel een feministisch trekje in zich.

5. Zou je nog eens een boek willen uitgeven? Zie je jezelf dat alleen doen of samen met iemand?
Ja. Ik wil erg graag iets nalaten. Of dat nu alleen of met iemand anders is, dat zien we dan wel. Zolang we maar op dezelfde golflengte zitten.

6. In de rpg's die je speelt speel je vaak meerdere karakters. Is er stiekem eentje waar je liever mee schrijft dan met anderen?
Eerlijk gezegd weet ik bij elk van mijn karakters wel een negatief en irritant trekje te vinden: Samari is veel te koppig, Murdoch veel te beleefd en de lang vergeten Elisabeth was behoorlijk roekeloos. Dat betekent overigens niet dat ik niet graag met ze schrijf. Met Kay schreef ik heel graag, gewoon omdat ik haar zo stoer vond.

7. Vind je het lastig om elk karakter ‘echt’ te houden --> elk met hun eigen karaktertrekjes en ervoor te zorgen dat ze niet per ongeluk in elkaar overlopen?
Soms wel. Wat ik vaak doe wanneer ik een nieuwe post maak, is een paar van de oudere posts herlezen. Op die manier kom ik weer een beetje in contact met het personage en kan ik me beter inbeelden wat dat personage wel en niet zou doen en zeggen.

8. Zijn er dingen aan het oude Mriswah die je mist? Of voelt dit als een frisse start?
Ik moet bekennen dat ik op het oude forum actiever was. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik het nu vrij druk hebt met mijn studie. Overigens vind ik het nieuwe forum echt prachtig en het is heel fijn dat deze website niet zomaar af en toe plotseling ontoegankelijk is.

9. De ene rpg is futuristisch, de ander meer fantasy. Is er een genre dat je prefereert, of gaat het je meer om het verhaal op zich?
Zolang ik mijn verbeelding ergens op los mag laten, is het voor mij eigenlijk wel prima.

10. Met welke van je eigen char's zou je best eens een stevige discussie hebben, en waarover dan?
Met Murdoch. Hij is smoorverliefd maar te beleefd om er wat aan te doen! Life’s too short!

11. Wie heeft je geïnspireerd om te schrijven? (waardoor/door wie ben je begonnen?)
De allereerste aanmoedigingen kwamen van mijn moeder en een docent. De meer persoonlijke en pijnlijke stukken uit mijn schrijfgeschiedenis heb ik aan mijn ex te danken.

12. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Moeilijke vraag. Vaak uit gezichten. Als ik een nieuw gezicht zie, probeer ik te bedenken wat die persoon allemaal meegemaakt zou kunnen hebben, waarom hij of zijn bepaalde emoties uitstraalt en hoe andere mensen daarop reageren. Een gezicht veroorzaakt in mijn hoofd een soort kettingreactie die nagaat wat die persoons heden, verleden en toekomst zou kunnen (of had kunnen) zijn. Dat geeft altijd wel voer voor een verhaal. De rest van de omgeving verzin ik er gewoon lekker bij.
We know everything...

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Interview met Woordenwerpster

Berichtdoor Ravief » 08 Nov 2016, 23:40

Geeft niets hoor, Tos ^^ Ik trek je gewoon om de paar weken aan je jasje om te zien of je nog leeft ;)
Enjoys York nog :)
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast