Tahuna - de rpg

Gebruikersavatar
Tranquilozination
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 17:57

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Tranquilozination » 03 Jul 2016, 23:10

Adam kon nog net voorkomen dat de gepelde bonen op de grond vielen en keek verontschuldigend naar de kokende vrouwen, toen hij ineens werd meegesleurd. "Helpen?" herhaalde hij een beetje beduusd. Pas toen hij de rare klanken zelf uitsprak, met waarschijnlijk een enorme tongval, besefte hij wat het betekende. Of tenminste, wat hij dacht dat het betekende. Hij trok zich los en rende vrijwillig met Kaina mee. "Wat is er? Waar heb je hulp bij nodig?"
Hij kon zich wel voor zijn kop slaan. Begon hij alweer in het Engels te ratelen, wat zij kon toch niet zo verstaan. In plaats van meer vragen af te vuren, volgde hij haar zwijgend en nam haar gebaren bij de hefboom in zich op. Fronsend zag Adam even verder een man in een kooi. What the hell? Alhoewel hij nu nog niet snapte wat er aan de hand was, dacht hij dat hij later wel uitleg zou krijgen. Hij greep dus de hefboom beet en samen lukte het hen om de kooi omhoog te hijsen.
“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.”
― Lloyd Alexander

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 03 Jul 2016, 23:26

Vanuit daar was het een manier van de rest van de constructie bewegen maar uiteindelijk lukte het hen om de kooi op het droge te krijgen. Meteen kwamen er weer krijgers op hen afgerend en werd er van alles geschreeuwd, maar Kaina leek niet onder de indruk te zijn van het geheel. "Hij wilde me niet aanvallen", snauwde ze de krijger toe die haar eerder een klap gegeven had. "Ze zijn in vijandig gebied en jullie behandelen deze man slechter dan we iemand van een andere stam zouden doen. Dat is niet juist en dat weet je!" Grommend keek de krijger haar aan, naar de uitdagende blik op het gezicht van deze jonge vrouw, maar een ander ging overstag. Connors kooi werd opengemaakt, de man werd eruit getrokken en samen met Adam en Kaina terug gebracht naar het kampement waar ze verder konden helpen met het eten. Kaina keek glimlachend naar Adam op. [color=#FFBF00"Dank je."[/color] Zou hij aan haar toon kunnen begrijpen wat ze zei? Ze was nieuwsgierig naar de taal die hij en veel vreemden onderling spraken en wees op de bonen, waarna ze het woord ervoor herhaalde. Daarna keek ze hem vragend aan. Wat was zijn woord ervoor? Ondertussen keek ze ook af en toe vragend naar Connor. Hoe ging het met hem?

Gebruikersavatar
Tranquilozination
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 17:57

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Tranquilozination » 05 Jul 2016, 21:46

Verward blikte Adam van de ene schreeuwende krijger naar de ander, waartussen Kaina zich prima staande wist te houden. Hij was onder de indruk van haar volhardende houding. Al wist hij niet precies wat ze zeiden, hij gokte dat het met de man in de kooi te maken had, de jonge vrouw deinsde allesbehalve terug. Uiteindelijk waren het de andere inboorlingen die, hetzij morrend, toegaven. Adam liet het maar over zich heen komen en volgde hen terug naar het kampement. Bij Kaina's woorden herkende hij de toon van dankbaarheid. Hij was blij dat hij haar had kunnen helpen en zond haar een oprechte glimlach. "Graag gedaan," antwoordde hij. Het was gek om in een andere taal terug te praten, maar misschien was het blijven communiceren toch de beste manier om elkaar (uiteindelijk) beter te begrijpen.
Blijkbaar wilde de jonge vrouw ook meer over hen, de schipbreukelingen die het overleefd hadden, weten. Adam prentte de onbekende klanken in zijn hoofd en las de onuitgesproken vraag van haar gezicht. "Bomen," herhaalde hij met een dik accent, waardoor het op een ander woord in Kaina's taal leek en gaf vervolgens het Engelse woord ervoor, "bonen." Hij pelde een handjevol bonen en bedacht zich dat hij eigenlijk geen idee had wat voor taal de inboorlingen spraken. "Hoe heet jullie taal? Of, shit, hoe leg je dat uit?" De 24-jarige haalde een hand door zijn vochtige haar en maakte toen een gebaar alsof er woorden uit zijn mond kwamen. "I speak ENGLISH. Jij dan?"
“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.”
― Lloyd Alexander

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Aslan » 06 Jul 2016, 20:48

Connor zag het hele proces gebeuren en voor hij het wist stond hij naast de kooi. De Texaan pakte de spullen onder zijn arm en liep met de rest mee. Connor draaide zich nog om en zocht oogcontact met de krijger die Kaina een klap had gegeven. Hij haalde subtiel een wijsvinger over zijn keel heen als dreigement richting de man. Connor draaide zich om en ging op zoek naar wat eten. Hij keek wat rond en hield zijn spullen dicht onder zijn arm geklemd. Ondertussen probeerde hij zijn omgeving goed in zich op te nemen. Hij zag dat er meer overlevenden waren. Medestanders misschien...?

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 06 Jul 2016, 20:56

Dat gebaar was universeel bekend en Connor kreeg dan ook een harde douw tussen zijn schouders om hem terug te drijven naar het kampement. Inmiddels stonden de hutjes en een kookplaats, en dus werd er nu ook iets van een omheining omheen gezet. Het was duidelijk niet de bedoeling dat deze mensen contact zouden hebben met de stam.
Bomen? Kaina moest zowaar iets giechelen door Adam's uitspraak en herhaalde dat woord terwijl ze naar een boom wees. "Boom."[/color] Waarna ze een boon vasthield. "Boon." De klank was in verhouding maar net iets anders en zijn accent maakte het inderdaad niet veel beter. Maar ze begreep wel wat hij met het volgende bedoelde. "Ing... Engwish?" Ja, ook zij had een accent natuurlijk. Was dat de naam van zijn land of taal? "Tahuna." Waarbij ze een weids gebaar maakte naar het hele eiland en het spreken deed. Hun land en taal heette hetzelfde. Tahuna.

Gebruikersavatar
Tranquilozination
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 17:57

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Tranquilozination » 06 Jul 2016, 21:31

Adam verschoot even van kleur toen hij Kaina's binnenpretje snapte. "Oh, oeps. Boom... en bohn?" Hij lachte om zijn eigen gestuntel en hoopte maar dat hij het nu zo goed als verstaanbaar uitsprak. En dat hij niet per ongeluk iets beledigends zei. "Yes, English," bevestigde hij, terwijl zijn gezicht oplichtte. Ze snapte wat hij bedoelde! Hij knikte ten teken dat hij het begreep. "Tahuna," herhaalde hij. Hetzelfde weidse gebaar dat Kaina net maakte, kwam nu uit zijn handen. Vervolgens wees hij naar zichzelf. "Amerika. Ik kom uit Amerika," dit liet hij opvolgen door het gebaar van spreken, "en ik spreek Engels." Nieuwsgierig als hij was, vroeg hij zich nog veel meer dingen af, zoals: hoe oud was Kaina eigenlijk?, leefde ze heel haar leven op dit eiland?, wat was dit voor een eiland?, hadden ze bijzondere gebruiken waarvan hij moest weten? Maar Adam wist niet waar hij moest beginnen en eveneens niet hoe hij dit kon vragen wanneer ze elkaars taal niet verstonden. Was er misschien iemand die wel Engels sprak?
“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.”
― Lloyd Alexander

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 06 Jul 2016, 21:40

"Adam, Ameirieka, Engwish", herhaalde Kaina met een glimlach. Ze begreep wat hij bedoelde. Zijn land en stam heette dus Amerika, hij sprak Engels, en hij heette Adam. Het was een hele sloot informatie voor één dag gezien hun taalbarrière. Terwijl ze door het dorp liepen wees ze af en toe nog wat aan en leerde hem hun woord ervoor, waarop ze het zijne ook herhaalde. Maar uiteindelijk was er genoeg eten voor iedereen en begon bovendien de avond te vallen. Vuren werden ontstoken en wachters namen hun positie in om de vreemdelingen te bewaken. Kaina keek op toen ze haar eigen moeder hoorde roepen. Glimlachend keek ze nog naar Adam. [i}"Goede nacht."[/i] Waarna ze opstond en vertrok, in die wandeling zag ze ook de man uit de kooi (Connor) nog even en groette hem glimlachend, voor ze uit het kampement verdween, naar haar eigen huis in het dorpje.

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Aslan » 06 Jul 2016, 21:48

Connor had inmiddels een lege hut geclaimd en keek wantrouwend toe hoe er een omheining werd geplaatst. Hij haalde een sigaret uit zijn jas tevoorschijn en ontstak die met behulp van een vuurtje, zijn aansteker was nog zeiknat. Hij keek Adam aan en riep iets zonder op te kijken. "Not getting too friendly with those negro's, right pretty boy?" Connor nam plaats voor zijn hut en leek voor het eerst relaxed over te komen. Hij nam nog een trekje van zijn sigaret terwijl het langzaam donker begon te worden. Connor was niet achterlijk, hij had zijn wiskunde al gedaan. Een toestroom van blanke mensen op een inheems eiland, dat moet gewoon fout gaan. Waar hij vandaan kwam ging het ook flink fout tussen de huidskleuren. In Texas waren het Mexicanen die de boel kwamen overnemen, op Tahuna waren zij de Mexicanen.

Gebruikersavatar
Tranquilozination
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 17:57

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Tranquilozination » 06 Jul 2016, 22:05

Adam lachte en stak zijn duim omhoog. Na hun wandeling door het provisorische dorpje heen, duizelde het hem van de informatie. Of eerder, van de rare klanken die aan elkaar geplakt ineens dingen betekenden zoals boom, boon, hut, grond, steen. Wat waren woorden in een taal eigenlijk arbitrair. Toen Kaina geroepen werd, zei ze nog iets met een glimlach. Ietwat beduusd zwaaide hij haar na en riep een verlate "Bye!". Hij gokte dat Kaina hetzelfde zei en prentte dat woord (of waren het er twee? Lastig te horen..) in zijn hoofd. Dat kon nog wel eens handig uitkomen...
Zijn gedachtegang werd onderbroken door iemand anders z'n stem. Hij keek om en trok zijn wenkbrauw op vanwege de impliciete boodschap. Deze man sprak duidelijke taal - en dat niet alleen omdat er Engels uit zijn mond kwam. "En waarom zou ik dat niet doen? Ze zijn wel diegenen die ons gelijk hulp aanboden." Het schoot hem weer te binnen dat hij de man, die er als een stugge Texaan uitzag, eerder uit een kooi had bevrijd. Oké, misschien gold het niet voor iedereen dat ze vriendelijk ontvangen waren, maar misschien had hij het ook wel uitgelokt.
“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.”
― Lloyd Alexander

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Aslan » 06 Jul 2016, 22:12

"Er gaat shit gebeuren. Je denkt toch niet dat ze ons oplappen en ons op het eerste schip afzetten?" Ergens kon Connor het wel begrijpen. Adam was waarschijnlijk jong en naief, net als die jungle chick. "Of ze flikkeren ons de zee in of ze vreten ons op. Dat is hoe het werkt. Of wou je hier blijven wonen?" Het kon volgens Connor niet zo zijn dat het zo vredig zou blijven. "It's us or them!"

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast