Tahuna - de rpg

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 26 Jun 2016, 21:41

Connor had zijn voordeel in zijn snelheid en kracht, gezien Kaina veel kleiner en tengerder was dan hij. Maar zij had het voordeel in dat ze uit een dorp kwam dat joeg en viste op wild. De man maakte teveel lawaai, met zijn natte kleren en stampende schoenen. Net op tijd, het scheelde maar een haar, sprong Kaina opzij waardoor hij haar miste en meteen nam ze de benen, naar haar stam toe. Ze vermeed het strand, ze vermeed alle andere mensen, maar ze was wel degelijk van plan alarm te slaan!

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Aslan » 26 Jun 2016, 21:52

Connor verloor zijn evenwicht en zag het meisje wegrennen. Hij MOEST haar hebben! Hij wilde niet weten wat er zou gebeuren als ze alarm zou slaan. Connor wist niet eens wat voor mensen hier allemaal zouden kunnen leven. Connor rende, zo goed en zo kwaad als het ging, achter Kaina aan. De adrenaline ebde langzaam weg en Connor begon langzaam zijn lichaam te voelen. Zelfs al was Connor vrij snel weer op de been, de schipbreuk had ook hem te pakken gehad.

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 26 Jun 2016, 22:17

Kaina was snel, één van de snelsten van haar stam, maar Connor was groter, dus het werd een behoorlijke nek aan nek race. Schreeuwend schoot ze tussen de bomen uit, het laatste stukje tot ze de eerste huisjes bereikte over het veld door. Verbaasd keken enkele dorpelingen op, naar het meisje dat ze allemaal kenden, en vooral naar de blanke man die ze vooral niet kenden. Binnen seconden stond de boel op z'n kop en terwijl Kaina snel op werd gevangen, doken er drie mannelijke krijgers op Connor's nek. Druk gepraat klonk overal, terwijl ze de Texaan (niet dat ze wisten wat een Texaan was) probeerden te vloeren. Kaina legde hijgend uit wat ze had gezien, en al snel volgden enkele andere mannen (niet die met Connor aan het worstelen waren) haar naar het strand, waar ze inderdaad meer schipbreukelingen aantroffen. Schreeuwend kwamen ze, met getrokken vissperen, het zand op en begonnen de resterende schipbreukelingen bij elkaar te drijven. Één man trok Adam ruw overeind en duwde hem stevig in de rug zodat hij bij de rest stond. "Wie zijn jullie? Wat doen jullie hier?", snauwde één van de krijgers in de lokale taal van Tahuna.

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Aslan » 26 Jun 2016, 22:50

Connor bleef rennen ondanks dat hij de mannen op zich af zag komen. Deze mannen waren zeer uit de kluiten gewassen maar konden qua postuur niet aan Connor tippen. Hij sprong de drie mannen tegemoet en een worsteling begon. In een razernij begon Connor met zijn vuisten om zich heen te slaan. In blinde woede viel hij de mannen aan. Op een gegeven moment begon Connor wazig te zien en hij merkte dat hij vermoeid raakte tijdens het gevecht. Hij merkte dat de drugs hem niet meer op de been hielden. Hij begon zijn verwondingen te voelen en de drie krijgers kregen steeds meer de overhand. Hij zag nog net een stok op zich af komen, een klap die hem vloerde. Hij hoorde wat geschreeuw in een onbekende taal, zag een voet op zich af komen en verloor zijn bewustzijn.

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor littlehouseonahill » 27 Jun 2016, 00:36

Geschreeuw. Niet dichtbij - maar toch aanwezig. Liam opende zijn ogen en staarde naar een helderblauwe lucht. Langzaam begonnen de gebeurtenissen van het afgelopen uur weer binnen te druppelen. Veel waren het er niet, aangezien hij zo'n tachtig procent van de tijd buiten westen was, maar goed: water, een scherf van een kopje in zijn been en hij was een uurtje of tien geleden nog ladderzat. Een kleine grijns verscheen op zijn gezicht toen hij een lief vogeltje (nou ja, het had wel leuke kleurtjes en zo) vlak bij zich zag landen. Hoe zou het eigenlijk met Paula gaan? Dat was best leuk, gisternacht. Wacht eens.. geschreeuw, water, vogels, strand, rotsen? "Where the fuck..'' Liam schoot omhoog en voelde een pijnscheut door zijn been heen schieten. De wond van het koffiekopje had nou niet echt de perfecte omstandigheden om te genezen. Langzaam aan klom Liam over de redelijk kleine rotsen heen om te 'pinpointen' waar het geschreeuw vandaan kwam. Toen begon het te dagen. Mensen met aangespoelde spullen op het strand, grote hoeveelheden materialen lagen verspreidt en bagage in het water.

"Uhh" begon Liam, "heeft iemand hier iets van medische spullen?" vroeg hij aan een verstekeling die niet dramatisch aan het schreeuwen was. In onverstaanbare taal zei de Aziatisch uitziende vrouw wat terug. "Just great" mompelde Liam sarcastisch en liep hinkelend door, zoekend naar verband voor zijn been.

Gebruikersavatar
Tranquilozination
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 17:57

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Tranquilozination » 27 Jun 2016, 23:23

Nog voordat Adam zichzelf de tijd had kunnen gunnen om de plek waar hij was aangespoeld te bekijken, om zich überhaupt af te vragen of dit een bewoond eiland was, stonden er al wildemannen voor zijn neus. Je weet wel, van die typische inboorlingen die tot een of andere afgelegen stam behoorden. Van die mannen die nauwelijks kleren droegen. En die speren op hem richtten.
"Woah, hey chillax!" riep Adam geschrokken uit. Hij hief snel zijn handen op, om aan te geven dat hij geen kwaad in de zin had, maar werd daarentegen bijeengedreven als een schaapje dat zijn kudde kwijt was. Beduusd liet hij dat toe. Wat een rare klanken uitten die krijgers, daar verstond hij geen snars van. Tegen beter weten in, begon hij in een soort kindertaal tegen hen te praten. "Wij aangespoeld van zee, van dat grote schip daar," hij wees naar de woeste golven die de zeiljacht genaamd De Zeetemmer (beetje ironisch, want dat heeft hij uiteindelijk juist niet gedaan) hadden opgeslokt. "Wij hulp nodig. Zijn geen vijand, maar vrienden."
“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.”
― Lloyd Alexander

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 29 Jun 2016, 12:25

Als de mannen al iets verstonden van wat Adam zei, toonden ze dat niet. Wel begrepen ze dat hij een soort baby-taaltje tegen hen uitkraamde en daar waren er een paar niet van gediend. En hun speren waren puntig. "Meekomen, de chief zal wel besluiten wat we met jullie doen! Waarop de groep begon te lopen, de overlevende drenkelingen met zich meevoerend tot iets buiten het dorp. Daar waren inmiddels vrouwen bezig om een paar improvisorische hutjes klaar te maken zodat iedereen een dak boven zijn hoofd had, en wonden verzorgd konden worden zonder dat de blanken teveel contact hadden met de stam. Onder andere Liam werd op een tafel begeleidt zodat ze konden kijken naar de wond in zijn been. Maar deze stam was niet erg van de verdovingen en de moderne medicijnen, dus kreeg de man een flinke sloot lokale gestookte drank als pijnstiller, waarna zijn broek open werd gesneden en met een ruwe naald en draad de wond werd gehecht. Het geschreeuw van andere drenkelingen die soortgelijke wonden hadden, konden de vrouwen schijnbaar niets schelen.

Kaina, die eigenlijk verboden was om het dorp nog een keer uit te gaan, was echter nieuwsgierig achter haar tantes aan het nieuwe kampement ingeglipt om naar de vreemde mensen te kijken. Ze zagen er allemaal verschillend uit, maar de meesten droegen dezelfde stomme slippers en toeristische hoedjes. Geen van de kleren was gemaakt voor een ruig eiland als Tahuna had Kaina het idee. Die 'schoenen' zouden bij de eerste beste klimpartij in een boom of over het rif sneuvelen en die hoedjes zouden waarschijnlijk worden gepikt door apen.

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Aslan » 29 Jun 2016, 22:43

Connor kwam langzaam weer bij. Wazig keek hij in het rond en merkte dat ze hem aan zijn benen door het dorp sleepten. Hij wou zich verzetten maar alles deed op het moment pijn en kwam erachter dat zijn handen geboeid waren. Plotseling grepen een aantal wachters hem vast en trokken hem overeind. "What the fuck is this?" mompelde de verslagen reus. Om zich heen kijkend viel hem op hoeveel kleine hutjes er in snel tempo werden opgebouwd. Enkele toeristen werden naar binnen geduwd en Connor zou zelf al een stap richting het hutje bij hem in de buurt zetten. De wachter stopte hem en schreeuwde hem toe. Connor werd nog een stuk verder geduwd tot ze bij een meertje aankwamen. Vlak boven het water zag hij een kooi hangen. De Texaan draaide zich van de kooi weg en wilde het op een rennen zetten maar het wilde niet. Een paar klappen volgde, Connor voelde bloed vloeien en werd al wankelend in de kooi geduwd. Er werd nog wat geschreeuwd en hij zag hoe een wachter de kooiconstructie liet zakken. Het werd weer wazig voor zijn ogen. Het koude water dat de kooi instroomde kon hem niet bij bewustzijn houden. Verzet op het eiland werd door de inheemse bevolking blijkbaar niet gewaardeerd.

Gebruikersavatar
Tranquilozination
Berichten: 35
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 17:57

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor Tranquilozination » 30 Jun 2016, 23:10

Blijkbaar waren ze daar niet van gediend, dus Adam hield wijselijk zijn mond. Hij slofte achter de rest van de overlevenden aan en merkte nu pas dat hij nog maar één schoen aan had. In zijn kletsnatte broek voelde hij naar zijn mobiel en wilde hem pakken om te kijken of hij hier een signaal had, maar was bang dat hij hem dan kwijt zou raken aan de inboorlingen. Waarschijnlijk kenden ze niet zoiets als een mobiele telefoon en dachten ze dat het een wapen was. Adam zag al allerlei hachelijke situaties voor. Eerst maar even afwachten welke rol deze krijgers gingen vervullen: waren ze hun redders of hun cipiers?
Ze werden ergens heen geleid, waarheen wist Adam niet, want alles leek hier op elkaar. Hij wist alleen dat er ineens vrouwen bij waren die zich over de gewonden gingen bekommeren en dat er improvisorische hutjes werden opgezet. Dat vond hij wel aardig eigenlijk. Misschien waren deze mensen toch nog zo gek niet! Omdat hij toch nauwelijks een schrammetje had, besloot hij zijn hulp aan te bieden. "Kan ik helpen?" vroeg hij op vriendelijke toon. Oh ja, de taalbarièrre... Even vergeten. "Eeeh, je peux aidé?" probeerde hij in gebrekkig Frans. Wat voor soort taal spraken ze hier eigenlijk? En was er iemand die hem kon verstaan?
“Fantasy is hardly an escape from reality. It's a way of understanding it.”
― Lloyd Alexander

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Tahuna - de rpg

Berichtdoor varden » 01 Jul 2016, 12:14

De kooi was bekend onder de dorpelingen. Kaina had wel eens gezien hoe onruststokers daar een paar keer mee kopje onder werden gedoken, en één keer was er iemand mee verdronken. Natuurlijk wist ze niet wat de dorpelingen van plan waren met Connor, maar toen ze de kooi twee keer onder had zien gaan bewoog de man niet meer toen hij boven kwam. Snel rende ze naar voren en hield de krijger die het gevaarte weer wilde laten zakken tegen. Het kwam haar op een klap te staan, want het was niet de bedoeling dat een jonge vrouw zich zou bemoeien met dit soort zaken, maar de man bezweek omdat zij het was. Kaina had zich immers al vaker bewezen als iemand die zich niet zomaar met zaken bemoeide. Hoewel Connor in de kooi bleef zitten, werd die niet meer ondergedompeld waardoor hij op adem zou kunnen komen (als hij nog wakker werd) en daarna zou men overleggen wat er verder met hem werd gedaan. Hoewel de jonge vrouw absoluut te ver was gegaan volgens de lokale gebruiken, en ze als ongehuwde eigenlijk geen contact mocht hebben met vreemde mannen, werd haar toegestaan om te gaan helpen in het dorp. Ze had weinig verstand van genezende planten en dergelijke behandelingen, maar wat ze wel wist was hoe ze deze mensen mogelijk van eten kon voorzien en hen zo snel mogelijk van Tahuna af kon krijgen.

Ook op Frans kreeg Adam geen reactie. De taal die hier werd gesproken was nog het beste te vergelijken met Hawaiiaans, gezien ook daar een Polynesische taal werd gesproken. Kaina keek vragend toen ze de Franse klanken hoorde, die ze niet kende. Had de man honger? Even later kwam het meisje dan ook aan met een bord eten. Een pasta van lokale bonen en groenten, met gestoofde vruchten. Vlees en vis werden deze vreemdelingen nog niet aangeboden. Met een glimlach bood ze het Adam aan, hoewel haar blik daarna nieuwsgierig naar het vreemde ding op zijn buik ging. Kaina had uiteraard nog nooit een camera gezien.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten