Geheimen en meer

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor Ravief » 30 Nov 2015, 14:38

Spierbundel 2 leek heel eventjes op suicide mission te gaan en richtte zijn wapen op Liam, maar bedacht toen dat hij nu kans had om er vandoor te gaan. Als hij toch een keer in het werkveld moest sterven, dan liever niet door handen van een wolf. Dus hij liep rustig de kamer uit en bestelde een biertje bij Claire om daarna te verdwijnen.
Een verstikte 'u-arrgh' kwam over zijn lippen en iets aan angst was nu te zien. Hij was natuurlijk gewend aan bedreigingen en daarmee om gaan, maar meestal kwam het niet zo ver. Zijn handen grepen de pols van Liam in de hoop de grip was te verminderen en normaal adem te kunnen halen. "W-wat.." kreeg hij eruit, maar echt vragen wat hij nou wilde, dat lukte hem niet.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 01 Jul 2016, 19:38

Liam had twee keuzes. Of hij liet 'm nog een tijdje leven of hij sloopte hem nu, terwijl hij de kans nog had. "Dat is wat je te zeggen hebt, nu iemand eens recht tegenover je staat?" vroeg Liam hem, hoofdschuddend. "Mensen kijken hier tegen je op, zijn bang voor je. Maar je bent, net zoals de rest, geen cent meer waard als iemand je bij je keel heeft."

Momma said a pistol is the devil's right hand klonk zachtjes door de speakers heen. De wolf grinnikte en keek hem strak in zijn gezicht aan. "Sucks to be you she didn't say anything about my bare hands". Op bijna therapeutische wijze sloeg hij zijn handen om het gezicht van zijn tegenstander en brak zijn nek. "Ik ga zijn kantoor in. De eerste die me tegenhoudt krijgt dezelfde behandeling'' sprak hij rustig, terwijl over het lichaam heenstapte. Er moeten wel belangrijke papieren of aanwijzingen zijn om de locatie van Gabriella haar vader te achterhalen.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor Ravief » 01 Jul 2016, 19:50

Hij had niet echt veel tijd om tegen te stribbelen, of om andere woorden uit te brengen. Het was best cynisch eigenlijk dat hij nou net omgebracht moest worden op de manier hoe hij zíjn voorganger om het leven had gebracht. Liam was zojuist een stapje gestegen in de rang, zolang hij maar niet uit ging leggen dat Gabriella Vauclair nog rustig rondhuppelde en heel erg levend was.

Er waren wel wat aanwijzingen over de Cobra zoals Gabi's vader ook wel werd genoemd. Het meeste was gecodeerd maar er was een bericht vers van de pers die ochtend dat ze hem komende week in Parijs konden verwachten. Hij verwachtte dat alles tip top in orde zou zijn en dat de 'Vauclair zaak' ook geregeld was. Was het niet zo, dan zou hij hoogst persoonlijk zelf wel maatregelen nemen.

Claire keek even op toen het stil werd en er een plof volgde. Ze haalde tenslotte maar haar schouders op. Ze ging niet kijken als de baas daar geen bevel toe gaf. Zij hield graag nog even haar hoofd aan de rest van haar lichaam. Maar ze joeg wel de rest van de klanten weg. Ook voor Serpentes waren er openingstijden.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 01 Jul 2016, 20:00

"Most intriguing" mompelde Liam toen hij de data analyseerde. Het meeste kon hij niet lezen - dit was gecodeerd - maar het belangrijkste was dat papa Vauclair volgende week in Parijs aankwam. Het gecodeerde spul was waarschijnlijk gedaan met een simpele 'letter shift', waarbij de letter A geen A is maar bijvoorbeeld een E. Als je achter de rest van de 'shifts' kwam kon je het wel lezen, maar dit was niet zijn favoriete bezigheid. Hij kan zich nog goed herinneren toen hij met Clark rondreisde - die gast was daar echt briljant mee. In een mum van tijd had die gozer dit soort dingen ontcijferd. Een klein grijnsje verscheen op zijn gezicht toen hij in de stoel van de 'dead guy' plofte. Deze herinneringen zijn soms even wat je nodig hebt om de zooi om je heen te vergeten.

Uiteindelijk stak hij een aantal gecodeerde brieven in zijn binnenzak, rommelde in de laatjes en gooide hier en daar wat van het bureau af om te zien of er nog geheime vakken zaten. Hij had twee dingen nodig: het adres van Gabriella haar vader en de mogelijke routes die hij zou kunnen nemen. Terug naar Vauclair dan maar. "See you when I see you" knikte hij Claire nog toe en liep naar buiten.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor Ravief » 01 Jul 2016, 20:16

Helaas voor Liam hield Gaël Vauclair zijn reisplannen strikt voor zichzelf en wist hij wel beter dan daarover iets op papier te zetten. Maar gezien zijn laatste verschijning in de buurt van Bordeaux was, kon Liam misschien nog wel wat verzinnen aan routes.
Ondertussen was hij al een flink eind op weg en zou het een kwestie van twee dagen zijn, tenzij hij opgehouden werd bij de komende paar zaakjes waar hij nog eventjes op controle moest.

Gabriella was bezig met lesvoorbereidingen en sprak nog even met Luc en Damien over de komende week, maar ging toch wel goed de schoolweek in. Natuurlijk was degene die had bedacht dat zij mentor moest zijn van eerstejaars compleet geschift, maar linksom of rechtsom zou het wel werken. Ze was niet iemand om openhartige gesprekken mee te voeren, hoewel er een bepaald persoon was die daar best in was geslaagd. Op zijn eigen, totaal gestoorde manier.
Ze had haar handen vol aan de klassen geruststellen na het gekke gala en alle heisa van dit weekend. Ze had geen idee hoe iedereen op de hoogte was van vreemde vertrekken en dramatische man-hugs, maar uiteindelijk was het praatje dat haar hoofd van bewaking homo was en daarom was weggetrokken de reden dat iedereen weer een beetje oké was. En dan kon ze eindelijk beginnen met lesgeven! Wat een drama zeg...
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 01 Jul 2016, 20:26

Na een aantal uren scheuren over de snelwegen en een nacht verbleven te hebben in een klein hostel kwam Liam in Gabriella haar 'autootje' weer op de school aan. Een aantal scholieren keken hem vreemd aan en giebelden wat. Liam fronste en keek bedenkelijk. "Hoi" zei hij droogjes en liep door naar zijn kantoor. Voor zijn gevoel was hij weken weggeweest toen hij zich in zijn piepende stoel liet vallen. Ietwat chaotisch sjorde hij de papieren uit zijn binnenzak en las ze nog eens. Papa Vauclair over enkele dagen in Parijs. Wat kwam hij hier doen? Wat ging hij controleren? Hij zal zich wel te trots voelen om die ene kroeg binnen te lopen, dus moest de net vermoorde leider waarschijnlijk zijn kant opkomen. Met zijn stressballetje gooide hij enkele keren tegen de muur aan en zakte in gedachten weg.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor Ravief » 01 Jul 2016, 20:32

Het waren de roddels die haar bereikten en fronsend hoorde Gabriella het aan. Hij was terug? Zomaar? Niet echt wetend wat dit betekende, bleef ze nog een poos aan het werk, maar ze hield het niet lang uit. Nog voor het avondeten kwam ze hem opzoeken en zonder te kloppen viel ze zijn kantoortje binnen. "Dus.. kom je me goed nieuws vertellen of is je komst hier iets waar ik me zorgen over moet gaan maken?" Dat deed ze al, maar ze was iets te koppig om dat te laten zien. In elk geval niet na een halve week zonder hem waarbij hun laatste woorden tegen elkaar redelijk vreemd waren. Meer voelen voor elkaar dan echt is, hij die waarschijnlijk vermoord zou worden en zij die haar auto terug wilde.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 01 Jul 2016, 20:42

Liam was druk aan het schetsen en tekenen op een aantal kaarten waar Parijs met al haar wegen op beschreven stond. Gabriella haar vader woonde, niet echt verrassend natuurlijk, in een groot huis met genoeg land er omheen om wat beveiligers neer te zetten. "Hey there, Gabriella". Met een potlood achter zijn oor liep hij haar kant op en keek haar aan. ''It's good that you're still alive." Zonder verder een reactie te verwachten liep hij terug naar zijn bureau, pakte zijn balletje en wierp deze haar kant op. "De leider in Parijs is dood" vertelde Liam, wijzend naar de muur, waar een fotootje van hem hing met een rood kruis erdoor. "Je vader is over enkele dagen in Parijs, om het een en ander te 'controleren'. De rest van de Parijzenaren denkt dat je dood bent, voor nu in ieder geval." Nadat hij weer naar zijn kaarten was gelopen ging hij verder met zijn update. "Je vader woont hier. Nou ja, hij heeft een kast van een huis in Parijs in ieder geval." Hij zuchtte. "Maar ik heb nog geen idee hoe laat of wanneer hij precies aankomt. Er zijn nog een aantal gecodeerde brieven, maar ik weet nog niet eens of die wel van je vader kwamen." Liam liep weer terug naar Gabriella en overhandigde haar de sleutels. "Hij doet het nog" zei hij, met een grijns op zijn hoofd.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor Ravief » 01 Jul 2016, 20:49

Ze ving het balletje op en verpulverde het in haar hand. Even rook de kamer naar verbrand plastic, maar dat trok vlotjes weg en er kwam een aangename rustige geur voor in de plaats. Geen 'Gab'? Geen 'Gabi'? Geen flauwe opmerkingen, maar direct waar het om gaat op tafel leggen? Gabriella merkte pas dat ze verbaasd stil was blijven staan toen Liam weer op haar af kwam, dit keer met autosleutels. Automatisch glimlachte ze en nam deze aan, maar met haar andere hand greep ze zijn arm. "Hij komt niet naar Parijs. Hij komt hierheen." Waarna ze hem de brief overhandigde die een verbijsterde Luc haar had gegeven. Over dat pa hen kwam bijstaan in deze tijd van verdriet. "Liam..." ze aarzelde. Moest ze zeggen dat ze blij was dat hij terug was? Vragen hoe het met hem ging? Onbewust bewoog haar duim een beetje over zijn huid. "Wat is er gebeurd?"
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 01 Jul 2016, 21:08

"Hé!'' zei Liam verontwaardigd. "Dat was mijn favoriete balletje.'' Op zijn dode gemakje trok hij nog een balletje uit zijn ladekast en gooide er mee tegen de muur aan. "Hij komt hierheen..." zei hij zacht, toen de nieuwe informatie bij hem binnenkwam. "Hij zal een lichaam willen zien als bewijs" mompelde hij daarna. Liam keek Gabriella aan. "What happenend to me doesn't matter. Laat ik zeggen dat de Serpentes mensen wat banger voor me zijn geworden. Maar.. hoe is het met jou nu je deze brief gelezen hebt?"

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten