Geheimen en meer

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Geheimen en meer

Berichtdoor Ravief » 26 Jul 2015, 15:42

Ze wist dat het linke boel was. Een lijk op Vauclair's. Of nou ja, delen van een lijk, wat het allemaal niet veel beter maakte. Eveneens een tekst in bloed en het feit dat het een min of meer bekende was van een leerlinge hier, zou genoeg moeten zijn om te beseffen dat ze binnen moest blijven. Zo niet Gabriella. Het idee dat ze niet naar buiten kon/mocht, maakte haar bijna rebels. Ze was toch verdorie geen kind? En de dreiging was toch ook niet tegen haar?
En dus stond ze de dag na het gala met haar sleutels in haar hand voor de poort. De beveiliger die er stond was er eentje die nogal onder de indruk van haar was en wat geklets later en Gabriella was buiten. Ze glimlachte lichtjes en zette koers naar de garage. Een ritje maken zou haar humeur wel goed doen en eventjes zat ze te twijfelen over welke ze mee zou nemen, maar ging toch maar voor haar Ford Mustang. Je zou het niet achter haar zoeken, maar ze was dol op snelheid. Te paard of te auto, dat maakte haar weinig uit.
Voorzichtig, vanwege de andere wagens, reed ze achteruit en reed in de één (want een automaat is voor mietjes) de garage uit. Of, dat was de bedoeling. In de opening stond een zekere persoon die haar uitgang blokkeerde. Iemand die ze had gehoopt te ontwijken. Ze zuchtte lichtjes en liet het raampje zakken en stak haar hoofd naar buiten. Wat zou hij willen?
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 26 Jul 2015, 16:24

Zijn hart klopte in zijn keel. De auto van Gabriella begon in een American muscle way te brommen. Het loslaten van de pijl was genoeg: dan hij was vrij. Vrij van de Serpentes die hem zijn de afgelopen jaren al achterna zaten. Het was ook zijn domme eigen schuld dat hij zich met die lui had ingelaten. Het was zijn schuld dat Alvira dood was. Het was zijn plan om samen met haar de Serpentes te verlaten, samen te ontsnappen en van het leven te gaan genieten. Kom op, Liam. Niet aan Alvira denken.

Laat die pijl los. Laat de boog vieren. De pijl zal zo'n vierhonderd meter overbruggen, haar hoofd doorboren en dan ben ik vrij. Zijn gedachten hielpen zijn onregelmatige hartritme niet. De zweetdruppels druppelden van zijn hoofd op de zachte grond onder hem. Fuck. Wie is dat? Waarom loopt daar iemand? Maakt niet uit. Door de zenuwen kon hij zich moeilijk focussen en zag hij enkel en alleen een zwarte schim voor de Mustang staan. Focus, Liam. Focus. Geeft niks. Ik heb het schot nog steeds.

Via zijn neus ademde hij in. Nadat hij alle lucht uit zijn longen via zijn mond had uitgeblazen liet hij de pijl gaan. Met een rotvaart vloog het ding van zijn boog af. Langzaam sloot hij zijn ogen. Hij niet wist of dit de juiste keuze was. In dit geval was er geen juiste keuze en het maken van geen keuze was geen optie. In een soort van slowmotion effect drong het geluid van een lichaam dat op de grond plofte door tot Liam's bewustzijn.

De slaap van de belager was volledig doorboord. De pijl fladderde nog wat knullig door tegen een boom aan. Als hij niet in zo'n tweestrijd zat was hij best trots geweest op zo'n schot.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor Ravief » 26 Jul 2015, 16:51

Ze gromde geïrriteerd en wilde net gaan toeteren dat hij aan de kant moest gaan, toen hij neerviel. Geschokt hield ze haar adem vast zonder het te beseffen en staarde naar het lichaam met grote ogen. Haar handen knepen in de leren omkleding van het stuur en bewegen leek voor even helemaal niet mogelijk. Huiverig ademde ze uiteindelijk uit, toen haar lichaam het overnam van de schok en eveneens een trillerige ademteug in volgde.
Tegen beter weten in stapte ze uit en in het licht van de koplampen liep ze naar de man. Het was een nogal walgelijk gezicht en kokhalzend draaide ze zich weer om. Gabriella sloot even haar ogen. Ze was geen lieverdje, maar dat betekende niet dat ze hier tegen kon.
Fuck.. dacht ze stilletjes een paar keer. Ze wilde die gast echt niet aanraken en hem wegslepen, wat betekende dat ze terug moest naar het kasteel om iemand te vragen er wat aan te doen. Daarnaast... Misschien was het toch niet zo veilig als gedacht om erop uit te gaan. Het duurde eventjes voordat ze voldoende bij haar positieven was om de auto correct af te sluiten. Alsof haar brein vond dat ze nog wat meer beelden nodig had, kon ze het op een of andere manier niet laten om nog eens te kijken naar de man toen ze over hem heen stapte. Gabriella vond het nog altijd even goor, maar ze fronste licht. Die gast had wel een uniform aan, maar hoorde hij wel bij Vauclairs? Voor zover hij nog goed te herkennen was dan, gezien het bloed ruim aanwezig was. Haar blik gleed naar de muur om te zien wie daar stonden. De man had uiteraard niet vanzelf het loodje gelegd. Liam? Haar frons werd dieper maar ze besloot toch maar naar de poort te lopen.
Haar huid was een beetje bleker dan normaal en Gabriella kon wel een glaasje water gebruiken maar dat zou ze nooit toegeven, tenzij ze verschrikkelijk onder druk stond. Ze wees op het lichaam en drie mannen schoten er direct heen. Zij keek echter naar de trap die naar de muur leidde. Eerst had ze gedacht dat Liam in de garageopening had gestaan en haar tegen had willen houden, nu bleek dat hij misschien haar leven had gered? Dat was een gedachte die ze liever niet had. Ze hield er niet van om anderen iets schuldig te zijn.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 26 Jul 2015, 17:26

In de tijd dat Gabriella bezig was om van de schrik te bekomen was liep Liam op een rap tempo richting het lichaam. Als je met de Serpentes betrokken was geweest wist je enkele manieren om het lichaam vrij vlot te identificeren. Hoe hoger je rang binnen de Serpentes was hoe opvallender de tatoeages waren. Deze had een geelrode op de binnenkant van zijn pols staan. De Wolf schudde zuchtend zijn hoofd. Om het te vergelijken met het leger: ze hadden nog net geen generaal gestuurd. Het is te bizar voor woorden om iemand met deze rang alleen te sturen, dus waar is de rest? Het lichaam met bloed op het dak? Waar dient dat voor? Angst te zaaien? Was dit slechts de tweede stap om de hele school ten onder te brengen? Vol met vragen, te weinig slaap en twijfels stond Liam weer op en keek met een vies gezicht naar het hoofd van deze net-niet-generaal. "Breng 'm naar mijn kamer" zei hij tegen de door Gabriella gestuurde bewakers.

"Gabriella" riep hij, nadat hij zijn geschoten pijl had gehaald en terwijl hij haar achterna rende. "We need to talk" mompelde hij, starende naar zijn bebloede pijl. Enkele minuten geleden had hij haar nog kunnen vermoorden voor zijn eigen vrijheid. Langzaam keek hij op en zag de nog verse emotie in haar ogen. Vol onbegrip van zichzelf vertrok zijn gezicht terwijl hij haar aankeek. Serpentes had hem meer veranderd dan hij tot nu toe had toe willen geven. "I.. I almost shot you" zei hij uiteindelijk, toen alles wat door begon te dringen. Misschien niet al te tactisch om dat nu direct te zeggen, maar zo was Liam nou eenmaal.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor Ravief » 26 Jul 2015, 17:41

Ze keek langzaam op en deed haar best om haar schrik te verbergen, maar te oordelen aan zijn reactie was ze daar niet echt toe in staat. Hij sprak haar aan met haar hele naam en Gabriella verwachtte niets anders dan een standje te krijgen, alsof ze vijf was en iets stouts had gedaan. Onbewust trok ze een gezicht. Ze dacht liever niet teveel terug aan haar jeugd.
Haar verbazing was dan ook groot toen Liam reageerde zoals hij deed. "Hé.. ik zat in de auto.. je had me heus niet zomaar geraakt. Om eerlijk te zijn was je schot geweldig..." wat ze ook wel een beetje vreemd vond. Hij zat vast en zeker op Olympisch niveau, zo niet hoger?
Even raakte ze zijn arm aan. De man zag eruit zoals zij zich voelde: pretty shaken. Onderzoekend gleed haar blik over de man heen, alsof ze wilde zien of haar woorden wel doordrongen.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 26 Jul 2015, 18:04

"Nee, dat is het niet" reageerde Liam verdacht rustig. Hij zuchtte diep, alsof al hij dit gesprek kon wegzuchtten, maar helaas. Dat werkte niet, want toen hij zijn ogen opende stond ze er nog steeds met een vraagteken boven haar hoofd. "Heb je een plek waar we even rustig kunnen zitten? Q zorgt wel dat dit zo opgeruimd is en de wacht verdubbelt wordt." Uit zijn binnenzak sjorde hij iets wat ooit een pakje sigaretten was en stak er een op. Alcohol zou nu ook best relaxed zijn. Veel alcohol. Bah, wat een klotezooi.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor Ravief » 26 Jul 2015, 18:28

Dat is het niet? Ergens rustig zitten? Fronsend nam ze hem op en moest zijn woorden even laten bezinken. Uiteindelijk gaf ze zwijgend een knikje. Nog even keek Gabriella over haar schouder en keek wat spijtig naar haar wagen en haar poging om te ontsnappen van het kasteel. Daarna, met een zucht, ging ze Liam voor naar binnen en via een omweg langs de keuken voor een goede fles wijn kwamen ze aan op haar kamer. Niet haar kantoor, waar ze geregeld gestoord zou worden. Met een bank, een luie stoel, een tafeltje, een boekenkast en een houtkachel was de woonkamer (de slaapkamer en douche waren een deur verder) aardig schaars ingericht. Ze gebaarde dat hij kon gaan zitten, zelf prutste ze even met de kurk maar kwam daarna met twee volle glazen aanzetten. De fles zette ze op tafel. "Wat is er aan de hand, Liam?"
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 26 Jul 2015, 23:24

Starende naar het glas alcohol wat voor hem stond probeerde hij zijn gedachten bij elkaar te rapen. Waar begon hij in vredesnaam? Zou ze überhaubt een begin kunnen maken om het te begrijpen? "Weet je wat het is om een wapen te zijn, Gabriella?" Liam keek haar strak aan. Voor hetzelfde geld zou ze hem opblazen met een vuurbal, wat hij best hilarisch had gevonden als hij van een afstandje kon meekijken, overigens. "Je denkt niet na, je doet maar wat je opgedragen wordt. Als diegene die 'm vasthoudt de trekker overhaalt, schiet het wapen." Hij trok het glas alcohol in één keer leeg en schonk zichzelf nogmaals in. Als dit zijn laatste zou zijn kon hij er maar beter van genieten. "Zo stond ik, nadat ik Vauclair in vol bewustzijn geïnfiltreerd had, daarstraks over deze pijl naar jou te kijken, Gabriella. Je moet dood, volgens Serpentes, anyway." Voor dat ze kon reageren maakte hij een gebaar dat hij nog niet klaar was en dronk het tweede glas ook in één keer leeg. "Laat één ding duidelijk zijn: als ik het oprecht met ze eens was zaten we hier niet gezellig te kletsen. Dan was ik onderweg naar Serpentes om een koffer met veel te veel geld te innen." Zijn kaken spanden samen. "Ze kunnen de tering krijgen."

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor Ravief » 26 Jul 2015, 23:34

Een wapen? Fronsend keek ze hem aan en blikte eventjes van hem naar de wijn. Misschien had hij al ietsjes teveel op? Ze schudde lichtjes haar hoofd, gezien ze het idee had dat er iets van reactie op prijs werd gesteld en zelfs verwacht werd van haar kant. Haar frons werd dieper toen hij de behoorlijke bel wijn in één keer achterover sloeg en vroeg zich af waar hij naartoe wilde met dit verhaal. Een wapen zijn kende ze niet, gemanipuleerd worden.. dat kwam meer in de buurt.
"Ge-..." voor ze wat kon zeggen, sprak hij al verder en dronk nog eens een behoorlijke hoeveelheid wijn weg, wijn die zij nog niet eens had aangeraakt. Toen hij eindelijk stil was keek ze hem een hele tijd nadenkend aan. Eerder had Gabriella gedacht dat het een of andere zieke grap was. De bewaking had zo immers zijn eigen manier van omgaan met de drie Vauclair's. Haar vingers grepen in de bekleding van de bank en haar groenige ogen leken ietsjes donkerder. "Dus je bent hier om me te doden volgens de Serpentes? Nou dat is nog eens geweldig nieuws." Haar stem sloeg lichtjes over en ze overwoog nu inderdaad om Liam in de fik te steken. Zou hij gillen als een meisje? "Waarom heb je dat niet gedaan dan?" Ze lachte sarcastisch, al was het meer een snuif. "Zo geweldig is het hier nou ook weer niet dat ze de tering mogen krijgen."
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Geheimen, ontsnappen, ontspannen en meer

Berichtdoor littlehouseonahill » 26 Jul 2015, 23:49

Hij zag haar ogen donkerder worden en haar lichaam ietwat aanspannen. Hij snoof en glimlachte zacht. "Als je met vuurballen gaat gooien, be my guest." Hij wilde er nog aan toevoegen dat hij niet zo maar van plan was dood te gaan, maar goed, dat zal niet veel goeds bijdragen aan het gesprek. "Serpentes wil je dood hebben, ja" verduidelijkte hij. "Als ik je dood wilde hebben zaten we hier niet. Dan had ik het of die mafkees met zijn bom onder je auto het laten doen of ik had het zelf gedaan." Hij keek haar even bedenkelijk aan en fronste. "Nou.. ik vind het hier blijkbaar helemaal te gek" mompelde hij. Zijn toon was sarcastisch, maar ergens was het wel waar. Hij had hier de leukste tijd in de afgelopen jaren gehad.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast