Gala ~ start van het jaar

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor Ravief » 29 Jun 2015, 20:02

Ze kon het eigenlijk niet maken om laat aan te komen, maar ze had wat moeite met haar jurk. Hoewel haar lippen tuiten niets voor haar was, deed ze het nu toch echt naar haar spiegelbeeld. De split was redelijk gewaagd en liet veel van haar benen zien als ze liep, of überhaupt bewoog, en de stukjes huid die af en toe door de stof heen schemerden in combinatie met het feit dat hij strapless was, deed haar twijfelen aan haar keuze. Ze droeg sowieso niet vaak een jurk en dat maakte het er niet makkelijker op. Zuchtend trok ze haar platte schoentjes aan en deed nog snel een luchtje op. Het had maar te moeten.

Het was druk in de gangen naar de Grote Zaal. Overal kwamen leerlingen vandaan in elegante kleren die schreeuwen dat hun ouders er veel voor hadden neergelegd. Gabriella glimlachte zuinigjes om haar gedachten. Tenslotte was zij precies zo opgevoed?
De zaal zelf was simpel, maar feestelijk aangekleed. Er was een DJ, langs de muren stonden statafels met barkrukken. Bij de bar zelf waren geen krukken neergezet om de doorstroom te bevorderen.
Haar blik gleed over de leerlingen heen, terwijl ze probeerde in te schatten hoe de nieuwelingen waren maar eveneens om te zien hoeveel bekende gezichten er waren. Met een knikje groette ze Luc, die strak in pak voorbij kwam om nog even het geluid te checken en wat afspraken te maken met de drie barmannen die ingeschakeld waren om er een goed feestje van te maken.
Ze was benieuwd naar hoe vanavond zou lopen.

off: Gabi's jurk:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... 18b9ef.jpg
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor varden » 29 Jun 2015, 21:24

Cris had zeer bewust de eerste leerlingen in de toren horen vertrekken, voor ze zich klaar ging maken. Het gala was niet iets waar ze enorm naar uitkeek, zich opdoffen was niet een van haar meest geliefde bezigheden maar ze was eraan gewend als dochter van de Alfa van de Armell's. Ze hadden door het hele jaar redelijk wat feesten waar ze als enige dochter zeker bij verwacht werd.
Dus bemoeide ze zich met haar haar en make-up, hoewel ze het zo deed dat het leek alsof ze er niet zoveel tijd aan had besteed, en trok de jurk uit de kast die ze hiervoor had uitgekozen. Als haar ouders haar in het korte ding, met ook nog een split, zouden zien zou ze zeker huisarrest krijgen! Door de zwarte kleur ervan leek haar haar bovendien nog veel roder dan ze het al verfde.

Gekleed in de korte, uitdagende jurk, en met hakken die haar geringe lengte tenminste nog iets minder klein maakten, liep ze rustig de grote zaal in. Cris' haast verveelde blik gleed door de menigte, rustig registrerend wie er waren. Ze zag een paar klasgenoten van vorig jaar, die wel allemaal naar het tweede jaar door waren gegaan waar zij was blijven zitten. Luc, Damien en Gabriella Vauclair waren ook moeiteloos te herkennen, net als wat andere docenten. Veel ouderejaars herkende ze van gezicht maar Cris had er vorig jaar een handje in gehad zich wat afstandelijk op te stellen. Dus kwam er nu ook niemand naar haar toe. Rustig liep ze naar de bar en bestelde een biertje. Aan de makkelijkheid waarmee ze op de hoge hakken liep, was te zien dat ze de dingen vaker aan had.

*Cris' jurk: http://www.robincocktailjurken.nl/image ... %201-1.jpg

Gebruikersavatar
Learmont
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:20

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor Learmont » 29 Jun 2015, 21:51

Ondanks dat Amon een keer uitgeroepen was tot koning van het bal, moest hij diep in zijn geheugen graven wat een bal ook alweer inhield. Gelukkig beschikte deze vreemde school over een uitgebreide bibliotheek, en na even zoeken was zijn geheugen weer opgefrist. Nette kleding: geen probleem. Dans: even oefenen voor de spiegel en klaar. Sociaal doen: Aandachtspuntje...
Op de avond zelf trok Amon zijn beste kostuum aan, strikte met zorg zijn vlinderstrik en zorgde dat elk haartje goed stond. Met een subtiel luchtje op liep hij naar de balzaal, met een gratie van iemand met jaren ervaring. Onderweg deed de verschijning van een prachtige vrouw in een zwarte jurk zijn adem even stilstaan. Omdat hij er niet zeker van was wat hij nu moest doen, liep hij achter haar aan de balzaal binnen.
"Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask."

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor littlehouseonahill » 29 Jun 2015, 21:55

"Nee, nee, dat is prima" zei de Wolf tegen zijn collega's. "Jullie wisselen elkaar over een uur af. Dan zie ik je daar wel , Q." Twee leerlingen keken hem vol onbegrip aan. Het oortje wat Liam in zijn oor heeft is zo minuscuul klein dat je het ding van een afstand niet ziet. Hij grijnsde naar de leerlingen en begreep hun wel. Een gast die wat loopt te ouwehoeren met zichzelf in codetaal kan vrij apart overkomen, inderdaad. De rol als teamleider van zijn eigen clubje wachters, die elkaar overigens alleen bij de voorletter noemden, beviel hem goed. Er waren een stuk of wat teamleiders, ieder met hun eigen patrouille en verantwoordelijkheden. Het team van Liam was voornamelijk verantwoordelijk voor evenementen, bijeenkomsten en feestjes als deze; voornamelijk vanwege ieders skillset binnen zijn team. Terwijl hij zijn glas whiskey weer op de bar zette gleed zijn blik over Gabriella, die blijkbaar al een tijdje aanwezig was. Zijn ontmoeting met haar was, laten we zeggen, bijzonder. Hij wist dingen over haar die zij niet wist van mensen die eigenlijk vrij dicht om haar heen hoorden te staan, enzovoorts, enzovoorts, moeilijk, moeilijk. Een aantal leerlingen verzamelden zich op de dansvloer, enkelen bleven bij de bar en het grappige was dat er een enkeling op zichzelf de dansvloer opging. "Meestal zijn dat de leukste mensen" mompelde Liam zacht en genoot. Groepjes bestaan minstens voor de helft uit meelopers, een enkeling neemt de leiding en is niks zonder de aandacht van de meelopers. Juist diegenen die alleen de dansvloer oplopen en hun ding doen kunnen uitstekend voor hunzelf zorgen en weten wat ze willen.
Laatst gewijzigd door littlehouseonahill op 04 Jul 2015, 12:02, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor Ravief » 29 Jun 2015, 22:11

Na het gebruikelijke welkomspraatje, sleurde Luc iemand mee om mee te dansen en het feest kon officieel los. Tot nu toe had Gabriella de klassen drie en vier al min of meer bij elkaar gespaard en iedereen die ze niet direct herkende kwam automatisch op het stapeltje 'eerstejaars'. En als ze daar te oud voor waren dan waren ze waarschijnlijk nieuw in de staff. Gabriella had het te druk om iedereen te leren kennen, al probeerde ze natuurlijk wel zoveel mogelijk gezichten te onthouden.
Met wat moeite, tot ze haar ijzige masker opzette, wurmde ze zich door de menigte verlegen toeschouwers heen en kwam uiteindelijk bij de bar. Masker weer half weg en ze wenkte de barman. "Doe maar een borreltje." Wat dan ook. Even iets stevigs zodat ze vanavond nog een beetje los zou komen en zich niet heel de tijd dood zou ergeren aan iedereen.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Aslan
Berichten: 21
Lid geworden op: 29 Jun 2015, 22:48

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor Aslan » 29 Jun 2015, 23:35

Er was wat rumoer bij de ingang van de Grote Zaal. Er kwamen een stuk of 4 lijfwachten binnenlopen die de leerlingen daar vriendelijk verzochten even ruimte te maken. Tussen de lijfwachten door kwam hij aanlopen in een outfit waar de gewone arbeider zich tot aan zijn pensioen voor krom moet werken. Lucien Martin, de jongste telg binnen de rijke Martin-familie. In een donkerblauw pak, met aan de ene kant een dure mantel over zijn schouder en aan de andere kant een zwaard aan zijn gesp. Zonder woorden knikte hij naar zijn lijfwachten en ieder vervulde zijn rol. De eerste pakte iets te drinken terwijl de andere de DJ verzocht om de muziek aan te passen. Daarnaast liep er voortdurend iemand bij hem in de buurt om deze zelfbekroonde "prins" in de gaten te houden. "Vauclairs....." concludeerde hij met een grijns.

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 3423
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor varden » 30 Jun 2015, 11:30

Cris had de vampier achter haar al geroken, en hoewel haar neus instinctmatig rimpelde (Weerwolven en Vampieren gingen inmiddels aanzienlijk beter door een deur, maar nog lang niet altijd), gaf ze er verder geen aandacht aan. Het machtsvertoon van Lucien Martin deed haar enkel met haar ogen rollen. Zelf kwam ze ook uit een vooraanstaande familie, zij het dan Weerwolf, net als zovelen op Vauclair's. Maar waar maakte ze zich eigenlijk druk om? Rustig nam ze een slok van haar biertje, toen ineens Gabriella niet ver bij haar vandaan verscheen en de barman verzocht om drank. Even fronste de weerwolf. De docent en zij hadden het hele vorige jaar niet door een deur gekund, wat ergens een keer had geresulteerd in het saboteren van de verwarmingen en geschorst worden... Ze had haar ouders beterschap moeten beloven wilde ze nog terug mogen naar Vauclair's.

__

Rayan was laat, maar hij was altijd laat. Zijn lange blonde haar was in een losse staart gebonden, en hij liep strak in pak hoewel hij de stropdas in zijn kamer had laten liggen en de bovenste knoopjes wat open stonden. Hij ging het echt niet overdrijven! Zijn huid was nog altijd gebruind na een zomer in de Zuid-Amerikaanse zon en zijn haar was erdoor gebleekt. Ontspannen keek hij door de zaal heen, eerst even de sfeer willen proeven voordat hij aan de drank ging.

Gebruikersavatar
littlehouseonahill
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 13:43

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor littlehouseonahill » 30 Jun 2015, 20:24

Vanuit zijn ooghoeken hield Liam de vrouwelijke Vauclair in de gaten. Prima dat ze wilde drinken, dat was het probleem niet zo zeer - hij had alleen nog geen idee hoe ze reageert op drank, dus een reden te meer om haar in de gaten te blijven houden. Voor je het weet rent ze als een jonge tiener het bos in, and who knows what happens then. Het blijft op dit moment, alhoewel hij best zin had in een avondje doorzakken, zijn werk om in ieder geval de Vauclairs levend te houden.

Ook die nieuwe gast was hem wel opgevallen en Liam hield zich met moeite in. Weer zo'n flaptuit die denkt dat hij belangrijk is vanwege zijn ouders rijkdom. Met een zucht schudde hij zijn hoofd en bestelde een colaatje.

Gebruikersavatar
Learmont
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:20

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor Learmont » 30 Jun 2015, 20:25

Aangezien Amon een van de eerste aanwezigen was bij het bal kon hij alle binnenkomers zien. De een ietwat dramatischer dan de ander, maar het waren allemaal onbekenden voor hem.
Omdat er bij de bar geen zitplaatsen waren, stond hij naast de toog, een glas rode wijn voor de greep. Terwijl hij langzaam richting de bodem van het glas werkte, probeerde Amon te bedenken hoe je ook alweer een gesprek begon met een onbekende. Toen de vrouw in het groen een borrel bestelde, en zijn glas leeg was, haakte hij in. "Voor mij hetzelfde graag." Toen er een klein glaasje voor zijn neus verscheen hief hij die richting lady Green. "Op een feestelijke avond."
"Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask."

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Gala ~ start van het jaar

Berichtdoor Ravief » 30 Jun 2015, 20:33

Terwijl ze wachtte had ze nog net de binnenkomst van Lucien gezien. Ze schudde lichtjes haar hoofd. Zou het joch de wc weten te vinden zonder die vier? Ze hoopte het maar, want als er iets niet ging gebeuren dan was het wel broeken verschonen. Gabriella draaide zich weer op en groette Liam met een knikje en een glimlachje en had haar borreltje heel hard nodig bij het zien van Cris. Zou dat kind ooit volwassen worden en de boel niet op stelten zetten?
Wat verbaasd keek ze naar de jongeman en hief haar glas proostend. "Inderdaad," stemde ze in, en glimlachte fijntjes. Hij was een onbekend gezicht en zag er niet uit als staff dus was hij eerstejaars. "Ik hoop dat je je wat vermaakt." Gabriella was niet heel goed in nonchalante conversatie met leerlingen dus Amon was niet de enige die zich wat ongemakkelijk voelde.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten