Karakters

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 Sep 2015, 21:00

Karakters

Berichtdoor Maanwezen » 06 Sep 2015, 21:37

Naam: Melenwyn Thalarwyn
Ras: halfbloed Luchtelf
Leeftijd: Melenwyn ziet er eind de twintig uit.
Uiterlijk: Deze jonge vrouw heeft een frêle verschijning en is door haar mensenbloed iets kleiner dan Elfen gemiddeld zijn. Haar lokken zijn roodbruin (al enigszins afhankelijk van de lichtinval) en haar blauwgroene kijkers lichten op bij het minste en geringste. Daarbij zijn haar vleugels een mengeling van rode tinten.

Achtergrond:
Melenwyn is dochter van Lhaenir Thalarwyn, een gerenommeerd arts in de luchtstad Oleate. In zijn jonge wilde jaren reisde hij op aarde rond, waar hij halsoverkop verliefd werd op Melenwyns moeder. Wat er precies gebeurd is, is Mel nog steeds niet helemaal duidelijk, maar Lhaenir is nooit lang op aarde gebleven en pas enkele jaren na haar geboorte vernam hij dat hij een dochter had, waarop hij haar meteen van moeders rokken weghaalde. Hoewel de luchtstad niet altijd vriendelijk voor haar als halfbloed is geweest, werd het haar thuis. Ze ziet haar vader doodgraag, ook al is die een workaholic die nooit al teveel tijd voor haar had en haar opvoeding merendeel aan leraars overliet.
Inmiddels heeft Melenwyn al een paar jaar als arts op Eldon gewerkt en vindt ze er plezier in om leerlingen en personeelsleden te helpen. In Oleate heeft ze het een en ander van complexen opgedaan en een ferme deuk in haar zelfvertrouwen gekregen. Daardoor had ze ook nooit verwacht dat de charmante mysterieuze man die haar hart doet daveren, haar ooit zou liefhebben.

Om even op te sommen... Melenwyn houdt nogal van traditionele dingen als het gaat om kleding, haardracht, gewaden en dansen, ze is lichtjes onhandig, krijgt geen hap door haar keel als ze gestresseerd is, is volledig te verleiden met een goed muziekstuk en draait haar hand voor geen enkel boek om. Daarbij kent haar nieuwsgierigheid geen grenzen en als ze maar even kon, zou ze alles leren wat er te leren valt (te beginnen met magie en kruiden). Alleen is ze niet altijd zo zeker van zichzelf en is haar wereldwijsheid niet altijd geweldig, gezien het merendeel boekenwijsheid is. Haar zin in avontuur werd het afgelopen jaar enigszins getemperd door een en ander van voorval (wie het perse wilt weten moet haar maar uithoren). Door datzelfde evenement is haar vertrouwen in andere wezens ook niet zo grenzeloos meer. Doch heeft ze een hart voor anderen en kan de gedachte om iemand te pijnigen niet verdragen.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Karakters

Berichtdoor Ravief » 06 Sep 2015, 22:20

Naam: Amiel Samuel Elroy duVeresova
Ras: Nachtelf (puur, iets van.. negen generaties puur Nachtelfbloed)
Leeftijd: Begin 30
Uiterlijk:
Amiel is lang, 1.96m, en hoewel hij van nature heel gracieus is, heeft hij behoorlijk spieren en moet je zijn kracht ook niet onderschatten. Zijn huid is een beetje gebruind en hij heeft zwarte krullen die vaak tot op zijn schouders hangen -tenzij een bepaalde dame hem weet over te halen om het te laten groeien. Zijn Merkteken begint op zijn rechterhand (onder de knokkel van zijn duim) en is een ingewikkeld patroon van lijnen, stippen en bogen tot halverwege zijn onderarm.
Amiels verschijning is statig, trots, verleidelijk als hij wil en alsof hij de wereld aankan.
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... ae56e9.jpg)

Achtergrond:
Hij is als jongste zoon geboren, maar zijn broers Achim en Auros zijn niet meer in leven, evenals zijn vader. Dat maakt dat zijn moeder Valeria nog overblijft en moeder en zoon hebben een wat wisselvallige band.
Op vroege leeftijd is Amiel al van huis vertrokken en heeft een hele tijd bij het leger gezeten. Toen dat hem niet meer kon interesseren heeft hij een hele tijd met een arts gereisd en daar heeft hij vooral magie van geleerd. Hoewel zijn magie verder gaat dan het ethische, gebruikt hij dat al jaren niet meer op die manier omdat zwarte magie zeker met een prijs komt.
Per toeval is hij als jongeman op Eldon terecht gekomen en Kaspar Luminatus heeft hem weten over te halen om te blijven en Docent Spreuken te worden, waar Amiel -tot zijn eigen verbazing- voldoening uit haalt.

Een lange tijd kon het leven Amiel maar weinig schelen. Hij liet en deed waar hij zin in had en daardoor had hij een behoorlijke reputatie. Zijn bijnaam was lange tijd 'Casanova' en dat was met de helft van de verhalen die ze kenden.. Hoe charmant hij kon zijn, zo dodelijk was hij echter ook, wat ervoor zorgde dat niemand wat van zijn privéleven wist. Studenten vreesden hem, collega's hadden meestal respect voor hem, de staf... wel, daar sliep hij mee (de vrouwen dan).
Dit hield op, op het moment dat hij nieuws kreeg dat zijn vader op sterven lag en hij, omdat ze al lange tijd niet hadden gesproken, daar wakker van lag. Op dat moment kwam Melenwyn meer en meer in zijn leven.
De mysterieuze en charmante man viel als een blok voor de halfbloed Luchtelf...


Recap:
-Slapeloze Nachten:
Amiel komt bij Mel om hulp vragen om in slaap te komen. Uiteindelijk biedt hij haar magielessen aan en voelt ie kriebeltjes als hij haar ziet.
-Aanval op Eldon:
Het wordt duidelijk dat Amiel om Melenwyn geeft, maar de Luchtelf weet van zijn reputatie en is een beetje aarzelend om hierop in te gaan. Bovendien hebben ze beiden wel andere dingen aan hun hoofd.
-Nachtelijk Bezoek:
Melenwyn spreekt met Kaspar over haar zorgen en omdat de beste man het goed met haar kan vinden, gaan ze aan de wijn. Mel belandt een beetje aangeschoten per ongeluk op Amiels kamer en deze spreek zijn gevoelens (min of meer) uit. Een eerste kus volgt.
Later zijn er wat ruzies en moeilijkheden omdat zijn tempo en het hare nogal verschillen.
-Terugkomst Amiel:
Na een missie in Ierland komt Amiel dodelijk gewond terug. Een lange weg van herstel in te gaan en hij zegt haar dat hij van haar houdt. Ze besluiten samen om het nog eens te proberen.
-Het bal:
Amiel vraagt Mel naar het bal, wat eigenlijk er ook voor zorgt dat ze aankondigen een stelletje te zijn. Ze hebben een heerlijke tijd samen, al is Amiel een poosje onwel, wat nog een gevolg is van zijn buitensporige magiegebruik tijdens de missie in Ierland.
-Avonturen:
Het is kerstvakantie en het stel trekt er op uit. Amiel laat Mel kennismaken met ander eten, andere omgeving en zijn romantische kant. De vakantie eindigt dramatisch als Mel wordt ontvoerd en terechtkomt in een circus. Amiel redt haar.

-Het grote Melenwyn-Amiel topic (1):
Amiel probeert Mel over te halen om weer naar buiten te gaan en sowieso weer te gaan vliegen. Het gaat moeizaam, maar uiteindelijk, als ook de sleur van het schoolleven er weer is, gaat dat goed.
Petr zoent met Mel en dat zorgt voor een behoorlijke ruzie en nare gevoelens en de twee gaan een korte tijd uit elkaar. Ze merken echter dat dat totaal niet werkt (Amiel wordt verleid door een bediende en zoent met haar) en zijn al snel weer terug in elkaars armen.
-IRSZM:
De IRSZM klaagt Amiel aan voor een misdaad van 7 jaar geleden en daar krijgt hij 60 zweepslagen voor. Hij overleeft het net.
-Het grote Melenwyn-Amiel topic (2):
Tijdens zijn herstel krijgt Melenwyn haar geliefde aan het lezen van romannetjes. Verder is er het gewone leven, al mag dat niet lang zonder problemen gaan. Er komt een epidemie die alle halfwezens behoorlijk aantast. Gelukkig is Amiel weer op de been om flink in de ziekenboeg aan het werk te kunnen.
-Oleate:
Ze vertrekken naar Melenwyn's thuisstad. Oleate is echter een Luchtstad, bedoeld voor enkel Luchtelfen. Amiel en haar vader kunnen dan ook niet zo heel best met elkaar overweg, wat voor nogal wat spanningen zorgt.
Melenwyn's vader trouwt, Amiel vecht met een daggast, Amiel doet een bijzondere aankoop en ze vertrekken vroeger dan gepland.
-Het grote Melenwyn-Amiel topic (3):
Eenmaal terug vraagt Amiel haar ten huwelijk. De dag erna komt Mel er (dankzij Kaspars gehoor) achter dat ze in verwachting is van een drieling. Een tweetal weken later verliezen ze een kindje.
Tijdens kerst komt Amiels moeder ineens langs, met een andere Nachtelf, en zit hun geluk dwars. Isabella probeert Amiel te verleiden, wat niet helemaal lukt. Daarom vergiftigt ze Melenwyn en vertrekt met een knal.
Een hele tijd lijkt het alsof Mel het niet haalt, maar het gaat uiteindelijk net goed. Ze bevalt van een gezonde tweeling (Arandur Elias en Erulissë Anella) en ze trekken in hun huisje.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten