Taloc&Gaëlla

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 2551
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Taloc&Gaëlla

Berichtdoor varden » 30 Aug 2015, 12:31

Het was een simpele missie geweest, alleen controleren waarom hun handelsroutes aangevallen werden. Daarom had Taloc een minimaal aantal mannen meegenomen. De Gorgoon had echter nooit kunnen verwachten dat de aanvallen eigenlijk een hinderlaag waren. Hij was nu al zes maanden vermist, Gaëlla had twee van zijn mannen nog terug gevonden die beiden levensbedreigend gewond waren. Van Taloc zelf was echter geen enkel teken aangetroffen. Zijn stam ging er eigenlijk ook vanuit dat hun generaal dood was, en Cenek was al voorbereidingen aan het treffen voor een herdenkingsdienst en ceremoniële begrafenis toen hij Gaëlla bij zich liet roepen. Hij wist van haar plannen om een nieuwe zoekactie op touw te zetten, en hij was het er niet mee eens dat ze mogelijk meer levens op het spel zou zetten voor de zoektocht naar zijn broer.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor Ravief » 30 Aug 2015, 12:38

In die zes maanden had Gaëlla ongeveer elke stemmingswisseling gehad die je maar kon krijgen bij dit nieuws. Van ongeloof tot woede, tot huilbuien, tot vastberaden geloof dat haar man heus niet dood was. De laatste week was ze meer wanhopig geweest dan al die andere dingen en had ze -als ze niet druk was met trainingen geven- zich over kaarten en mappen gebogen en bedacht waar ze nog zou kunnen zoeken. Nog even en de winter zou beginnen. Die was altijd streng, met stapels sneeuw en het idee dat Taloc dan ergens alleen buiten was, was meer dan ze kon verdragen momenteel.
Nog altijd kon ze niet heel goed met Cenek opschieten en het was dan ook met veel tegenzin dat ze verscheen. Zijn oproep kon ze helaas niet negeren. In trainingsoutfit gekleed kwam ze zijn vertrek bezig en fronste lichtjes toen ze merkte waar hij mee bezig was. Haar mond werd een dunne streep en er trok een spiertje bij haar kaak. Even had ze nodig om zich te herpakken maar daarna vroeg ze: "Je had me geroepen?"
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 2551
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor varden » 30 Aug 2015, 12:44

Cenek keek op van de papieren waar hij mee bezig was en schoof ze zonder een woord te zeggen naar haar toe. "Dit kan niet zo doorgaan Gaëlla. Je brengt jezelf en onze manschappen in gevaar, en je weet dat de kans dat je hem vindt minimaal is. Hij is dood, accepteer het." De enige die dat net zomin wilde accepteren als Gaëlla, was Torec. De oude generaal was er kapot van dat zijn neefje mogelijk dood was en liet zich nauwelijks meer zin in het dorp. De man was mank en zag zeer slecht na het ongeluk dat hem zijn baan had gekost. Hoewel hij geen eigen kinderen had, was Taloc zo goed als zijn zoon geweest in plaats van zijn neefje. Torec's vrouw en Isild waren degenen die de man dwongen nog een beetje te leven. Maar Cenek had de papieren om een andere reden naar Gaëlla geschoven. "Zijn functie is te belangrijk om onvervuld te laten, en mijn positie staat niet toe dat ik hem op me neem. De Raad wil dat jij de nieuwe generaal wordt." Maar dan moest ze wel beloven te stoppen met deze nutteloze missies!

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor Ravief » 30 Aug 2015, 12:51

Haar ogen vlamden en haar lange slangen kronkelden onrustig. Ze moest heel hard haar best doen om niet boos uit te vallen naar hem of om in tranen uit te barsten. Ze kon niet opgeven. Bij zijn laatste woorden keek ze echter even op naar hem en stapte naar voren om de documenten te bekijken. Allemaal heel officieel waar inderdaad beschreven stond dat ze haar geschikt voor de functie vonden. Ze hoefde alleen maar te tekenen. Fronsend trok ze haar handschoenen uit en ging erbij zitten om de kleine lettertjes te lezen - waar onder andere in stond dat zij werd gekozen omdat Taloc dood zou zijn.
"Deze taak heb ik al vier maanden.. Ik snap niet waarom ik ervoor moet tekenen." Eigenlijk begreep Gaëlla het heel goed. Cenek wilde dat ze stopte met zoeken naar zijn broertje, haar man. Hij wilde orde en dat alles weer normaal ging.
"Twee weken, Cenek. Geef me twee weken. Ik zal niemand meenemen. Als.. als ik hem dan niet vind, zal ik tekenen.." ze moest de woorden letterlijk over haar lippen dwingen.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 2551
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor varden » 30 Aug 2015, 12:56

Maar Cenek kende haar inmiddels redelijk, of beter gezegd: zijn vrouw kende Gaëlla inmiddels redelijk. En die had hem al gezegd dat ze Taloc niet zou opgeven. Dus dit was het beste dat hij zou krijgen van haar. De jonge Gorgoon knikte. "Twee weken, en daarna teken je en ga je verder met het leven in het dorp." Voor Cenek was het allang duidelijk. Taloc was dood, en als hij dat niet was zou hij niet zomaar terug kunnen naar de stam. Iemand die al zolang weg was, mogelijk gevangen, was een enorm risico. Als iemand zo lang gevangen had gezeten was er immers een grote kans dat hij overgelopen was, of in ieder geval sympathieën koesterde jegens de stam die hem in gevangenschap had gehouden. En Taloc was een vechter, die liet zich niet gevangen nemen. Die stierf liever. Wat Cenek echter niet wist, was dat Taloc Gaëlla beloofd had dat hij terug zou komen naar haar. En tot nu toe had de roodharige Gorgoon nog nooit een belofte gebroken, zeker niet jegens zijn vrouw en geliefde.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor Ravief » 30 Aug 2015, 13:10

Ze knikte zwijgend en verdween weer uit de tent. Ze wilde niets te maken hebben met de voorbereidingen van een begrafenis voor Taloc. Daar zou ze zich pas mee bemoeien als ze zijn levenloze lichaam had -dat was iets waar ze nog steeds in weigerde te geloven.
De rest van de middag leefde ze zich behoorlijk uit. De mannen hadden allang ondervonden dat zij de meeste van hen prima aankon en het was maar goed dat ze nu niemand had uitgezocht. De materialen moesten het behoorlijk ontgelden. Gaëlla voelde zich geen haartje beter, maar inmiddels was ze over het punt heen dat ze telkens in huilen uitbarstte. De rest van de dag hield ze zich bezig met de taken die ze hoorde te doen.
's Avonds, na het eten met Isild, Mattias en Bryssa en natuurlijk met Myra erbij, ging ze bezig met het plannen. Twee weken en met sneeuw op komst zou ze elke minuut waardevol moeten besteden. Ze wist dat het gebied waar ze heen ging aardig gevaarlijk was -de grens met een andere stam- maar ze moest het proberen.

Gaëlla was al op toen de lucht nog niet aan het verkleuren was. Haar tassen gepakt en zijzelf in een outfit van Taloc die hij niet meer paste. Warm genoeg aangekleed voor de dagen die zouden komen. Nog één keer bekeek ze haar kaart, maar leidde toen haar paard door het dorp. Er waren commando's achtergelaten voor de soldaten, dus ze maakte zich geen zorgen om wat ze achter zich liet.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 2551
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor varden » 30 Aug 2015, 13:18

Isild had Gaëlla gehoord die ochtend, ze maakte zich nog altijd zorgen dat haar dochter vaak in haar eigen huis sliep. Het was daar leeg en eenzaam, zoals Taloc het er had gehad toen Gaëlla nog op Eldon had gezeten en hij al hier was geweest. Nu keek ze haar dochter van achter het raam na. Het was vreselijk, maar de vrouw begon bijna te hopen dat ze Taloc's lichaam zou vinden, al was het maar iets! Dit kon Gaëlla niet eeuwig aan, zeker vanwege de voorbereidingen van een begrafenis. Als Taloc een jaar weg zou zijn, was dat immers meer dan gebruikelijk hier. Wie bleef er immers zo lang weg zonder een teken van leven achter te laten?

De winter kwam laat dat jaar, maar dat maakte hem niet minder heftig. Cenek was ontevreden dat Gaëlla alsnog vertrokken was, ook al was het maar voor twee weken, en de enige die hem in toom hield was Sigrid. Baraz en Sanji hadden er moeite mee dat hun jongste zoon vermist was, maar leken het tegelijk te accepteren. Het was Torec die op de stoep stond de dag dat Gaëlla terug zou moeten komen. Met stok en al natuurlijk.

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor Ravief » 30 Aug 2015, 13:27

Vaak genoeg zei ze echter dat het jonge gezin gebruik moest maken van hun huis en ook Myra woonde praktisch bij haar, zodat hun moeder en stiefvader meer tijd hadden voor elkaar. Zijzelf kon echter niet slapen in hun eigen bed, maar ook niet in het huisje van haar moeder. Ze moest altijd iets van Taloc bij zich hebben, wilde ze een paar uren rusten.

Het was gaan sneeuwen op de elfde dag en dat had haar zoektocht behoorlijk moeilijker gemaakt. Uiteindelijk was ze hoopvol geworden toen ze sporen had gevonden van een gevecht. Toen ze echter alleen maar drie lichamen had gevonden van hun gevallen krijgers en een paar zeer herkenbare rode slangen had ze het gevoel gehad alsof ze was vermorzeld. Geen Taloc, maar wel zijn slangen...
De rest van de dag was ze bezig met een brancard te maken. Twee lichamen daarop, in een doek gewikkeld, en de ander op het zadel vastgebonden.
Omdat ze moest lopen kwam ze dan ook een stuk later 'thuis' dan gepland. Ze groette Torec zwijgend. Zacht kneep ze in zijn arm en schudde haar hoofd. Hij was er niet. Waarna zijzelf persoonlijk de families bijlangs ging om hun gevallen zonen terug te geven en haar medeleven te tonen.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
varden
Berichten: 2551
Lid geworden op: 27 Jun 2015, 19:39

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor varden » 30 Aug 2015, 13:31

Torec's blik werd nog een paar tinten donkerder bij dat nieuws en hij liet zichzelf het huis in om thee te zetten voor hem en Gaëlla. Waarom leek het hele dorp zo makkelijk te accepteren dat Taloc dood kon zijn? Terwijl zij juist hoop hielden hem toch nog terug te zien? Want het idee dat Taloc misschien dood was, dat kon Torec niet aan. Dan zou hij echt kapot gaan, wat het ongeluk in de laatste strijd ook al bijna was gelukt maar toen waren er Taloc en Gaëlla geweest om hem er bovenop te helpen.
Cenek liet Gaëlla een dag later het contract tekenen, waarmee zij officieel generaal werd in plaats van Taloc. Sigrid had hem laten beloven dat hij met de ceremoniële begrafenis zou wachten tot dat Taloc een jaar vermist was. Cenek vond dat onzin, hij had geaccepteerd dat zijn broertje was gesneuveld. Waarom deden anderen dat niet?

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Taloc&Gaëlla

Berichtdoor Ravief » 30 Aug 2015, 13:42

Gaëlla vertelde dat ze zijn slangen had gevonden bij de drie andere lichamen. Vertelde over haar hoop en tegelijk grote angst dat ze vermoedde dat Taloc gevangen was genomen. Ze vertelde eveneens dat Cenek haar als Generaal wilde hebben en dat ze daarna niet meer naar hem kon gaan zoeken. Het was misschien vreemd, maar aan deze man vertrouwde ze meer haar zorgen toe dan aan haar moeder. Ze wilde haar niet al te veel lastig vallen, niet nu zij geluk had gevonden. Gaëlla zorgde ervoor dat Torec zich niet helemaal verloor en zei hem nogal fel dat ze weigerde op te geven. Dat Taloc nooit een belofte zou verbreken en dat hij terug zou komen. In welke staat dan ook.

De dag erna tekende ze het contract en was er een kleine ceremonie om te bevestigen dat zij Generaal was. Dagen werden weken en ze werd opgeslokt door haar werk. Vaak genoeg zorgde ze ervoor dat Torec ook wat te doen had en haar hielp met van alles en nog wat.
De winter was zwaar dat jaar en de sneeuw bleef lang liggen. Beetje bij beetje verdween ook het licht uit Gaëlla's ogen en was haar lach minder en minder vaak te horen. Ze hield nog altijd een kalender bij met hoelang Taloc vermist was en af en toe schreef ze nog op waar ze had gezocht, waar ze nog zouden kunnen zoeken, maar wist ook dat ze als ze het dorp al uit zou gaan, het niet zou zijn om hem te zoeken.
De dag brak aan dat hij een jaar weg was en met een zwaar gemoed wist ze zichzelf uit bed te krijgen. In vol tenue verscheen ze bij de barakken, waar het uitgestorven was. Iedereen was naar de begrafenis.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten