Vroegere jaren

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Vroegere jaren

Berichtdoor Ravief » 04 Apr 2016, 23:43

Het was een fantastische dag. Althans, dat vond Kaspar. Hij stond bij de poort een praatje te maken met het Hoofd van de Wacht en blikte af en toe over diens schouder naar een vrouwelijke Dagelf. Tamira wist het toen nog niet, maar Kaspar had zo zijn vermoedens dat als er iets zou gebeuren er voor het eerst in geschiedenis er een vrouwelijke Hoofd van de Wacht zou komen. De tijd zou het leren.
Het schooljaar stond voor de deur en Kaspar kon merken dat de zomer langzaam aan het vertrekken was. Het was een ietwat frisse ochtend, maar het zou in de middag en avond nog wel een tijd warm blijven. Hij was dan ook nonchalant gekleed in een broek en luchtig overhemd. Niet heel chic voor iemand met zijn status, maar dat was ook wel iets wat Kaspar expres deed.
Vandaag was daarop geen uitzondering want hij stond te wachten.

Afgaand op de brieven was de Luchtelf die als Arts dienst zou gaan doen, veel te overgekwalificeerd om hier post te nemen. Kaspar was wel nieuwsgierig waarom ze de baan had aangenomen en niet gewoon een gigantische praktijk was begonnen in Oleate. En daarnaast was hij benieuwd naar wie ze was. Hij had enkel met haar gecorrespondeerd gezien de reis te lang en te duur was om zomaar voor een gesprekje te maken, maar hij had de indruk dat ze een jongedame zou zijn die erg begaan was met haar werk.
Hij liet het gesprek voor wat het was, toen hij een onbekende vrouw zag naderen en zijn scherpe ogen registreerden al snel vleugels. Dat zou haar zijn. Hij haalde snel nog een hand door zijn haar en groette haar met een lach en een hartelijke hand. "Hallo, welkom op Eldon!"
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 Sep 2015, 21:00

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Maanwezen » 04 Apr 2016, 23:55

Melenwyn was eigenlijk al een uurtje ervoor geland, maar ze had niet meteen naar Eldon durven gaan. Daarvoor had ze nog even boven het naburig dorpje gecirkeld om alles in zich op te nemen. Een dorp! Of was het een stad? Sowieso, huizen! Al die kleuren! Alles zag er zo vreemd uit! En waren dat mensen? Tijdens het rondcirkelen had ze de wolkjes in de wei zien staan mekkeren en het water sprankelde in de rivieren. Het was een opperbeste dag en ze wist niet waar eerst gekeken. Haar ogen waren dan ook groot als schoteltjes tegen de tijd dat ze haar weg naar Eldon had gevonden.
Het laatste stukje legde ze te voet af en ze draaide haar hoofd her en der, haar mond viel bijna open toen ze de torens van de burcht zag verschijnen. Ze had er geen idee van gehad dat de school zo groot en.. wel.. hoe moest ze het omschrijven.. was het lomp? Nee, dat was niet het juiste woord. Maar ze had het eleganter, verfijnder verwacht. Maar daar was het! Dat moest het zijn! Was dit haar nieuwe thuis? Ze was zodanig druk aan het kijken dat ze even vergat te letten op de wezens die voor het complex stonden. Een halve tel bleef ze staan vooraleer ze verder naderde. Wie was wie? Heer Luminatus had geschreven dat hij haar op zou wachten... maar hoe zou hij eruit zien?
Haar roodbruine lokken waren netjes opgestoken en ze droeg een blauwgroene reisjurk. Het enige wat ze bij had was een reiskoffer, waar misschien nog drie of vier sets kleren in zouden passen. Behalve enkele bewakers zag ze een behoorlijk knappe man staan. Oef!
Zijn verwelkoming toverde een glimlach op haar gezicht en ze nam meteen zijn hand aan, daarbij ietwat onhandig haar koffer van hand wisselend; ze liet hem nog net niet op haar tenen vallen. "Oh, eh, aangenaam! U moet heer Luminatus zijn?"

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Ravief » 05 Apr 2016, 00:04

Kaspar kon gewoon voelen dat de bewakers haar zaten op te nemen en eigenlijk kon hij het hen niet kwalijk nemen. Ze was ontzettend mooi en daarnaast zo ongeveer de enige Luchtelf die ze op Eldon hadden (gehad). Zijn lichtbruine ogen twinkelden vrolijk en hij knipoogde. "Kaspar," stelde hij zichzelf voor. Zijn grapje dat ze hem niet zou herkennen tot ze bij zijn kantoor waren was mislukt, maar dat gaf niets. "Kan ik wat van je overnemen?" Haar tas zag er in elk geval behoorlijk zwaar uit.
Na wat formaliteiten en controle door Tamira, konden ze dan door. Kaspar had nu inderdaad haar tas in zijn hand en hij vroeg zich af wat ze er in de vrede in had gedaan. "Ik hoop dat je een goede reis hebt gehad?" informeerde hij, zowel beleefd als geïnteresseerd en hield de grote poortdeur voor haar open zodat ze naar binnen konden.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 Sep 2015, 21:00

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Maanwezen » 05 Apr 2016, 00:12

De reactie van de bewakers had ze niet eens opgemerkt. Melenwyn was te druk bezig met rond zich heen te kijken en zelfs terwijl ze aan het wandelen waren had ze moeite met luisteren. Nu ja, ze luisterde wel, maar er was ook zoveel te zien. Ze kon zich nog maar net inhouden om niet achter zijn rug als een wilde te gaan zwaaien. Wat vreemd! Hoe zou het zijn om geen vleugels te hebben?
Melenwyns ogen twinkelden en ze maakte een licht knikje door haar knieën vooraleer ze de deur doorstapte en binnenging. Wauw! Haar hart daverde als een razende voort. De gang alleen al. Ze had meteen zin om het hele kasteel te verkennen en ... Ineens kreeg ze door dat haar een vraag werd gesteld. "Wat? Eh, oh ja, de reis. Ja, het was helemaal geweldig! Het zicht was fenomenaal! De meren zijn net kristallen en de rivieren als aaneengeregen parels. Ik had geen idee dat alles zo ontzettend groen zou zijn. En dan al die vreemde dieren! Ik denk dat ik zelfs een paar mensen gespot heb. Maar oh, de wind was heerlijk en net sterk genoeg om een duwtje in de rug te hebben. De herbergier zei vanmorgen nog dat ik een goeie dag heb uitgekozen en.." Ze bleef maar door ratelen maar sloeg toen een hand voor haar mond, keek hem enigszins gegeneerd aan. "Sorry, ik ben helemaal aan het bazelen geslagen."

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Ravief » 05 Apr 2016, 00:22

Het was verfrissend om iemand bij je te hebben voor wie alles nieuw was. Kaspar was alweer een jaar of vijftien Schoolhoofd en de jaren daarvoor waren nog langer. Voor hem was dit zo vertrouwd als zijn eigen naam horen. Hij kende alles hier en zou er alles aan doen om haar hier thuis te laten voelen.
Met glimmende ogen luisterde hij naar haar gebazel terwijl hij haar rustig door de gangen leidde en grinnikte lichtjes toen ze haar excuses aanbood. "Niet stoppen. Je verteld fantastisch." Kaspar nam haar bewonderend op. "Je zult maar kunnen vliegen," mompelde hij en vroeg naar meer over haar reis en hoe het was en hoe het kasteel er van boven uitzag. Daarna waren ze bij haar kamer aangekomen en hij opende de deur, liet haar voorgaan en legde de sleutel op het bureau.
"Het is wat kaal, maar als je wat nodig hebt, dan kan het geregeld worden. Een bank, een betere stoel, een kleed, een zachter bed... je zegt het maar. Dit is jouw kamer en voor het gemak kun je door die deur en door nog een deur en dan ben je in de ziekenboeg. De andere deur leidt naar het slaapgedeelte. Er was helaas geen ruimte voor een uitgebreide badkamer, maar die bevindt zich aan het einde van de gang." Kaspar glimlachte half. "Nu ben ik het die bazelt." Hij keek haar nog even aan en realiseerde zich dat ze zich wellicht wilde opfrissen. "Ehm.. Ik wil je gerust rondleiden, maar wellicht wil je je even installeren en opfrissen." Tenslotte had ze wel een wastafel en beschikte ze over water hier. Kaspar pakte een pixie bij haar pootjes en haalde het beestje naar binnen. "Laat maar weten als ik wat voor je kan doen. Dit beestje vindt me wel." Hij wachtte nog even op eventuele vragen, gaf toen een halve buiging en liet haar met rust. Voorlopig.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 Sep 2015, 21:00

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Maanwezen » 05 Apr 2016, 00:29

Melenwyn had eigenlijk nog zo'n tienduizend vragen op het tipje van haar tong liggen, maar ze schudde snel het hoofd en verzekerde hem van niet. Ja, ergens wou ze haar opfrissen, al wou ze tegelijkertijd meteen elke uithoek gaan verkennen. Het enige verzoek dat ze zou hebben was om haar later het een en ander te tonen, maar eerst... Melenwyn lachte hem nog toe. "Ik laat het u meteen weten. Dank u. De kamer is perfect!" Thuis was het wel meer dan een stukje groter, maar ze was er niet rouwig om. Veel had ze niet verwacht. Wat had ze verwacht? Nou, dit was meer dan ze verwacht had. Het complex leek gigantisch en het schoolhoofd was vriendelijk en hij leek het niet erg te vinden dat ze gebazeld had. Maar ze had wel erg veel gepraat.. Volgende keer toch maar op gaan letten. Straks dacht hij nog dat ze een of andere babbeltrien was!
Zodra hij de deur uitstapte, rende ze naar de ramen en zodra ze die open wist te krijgen hing ze naar buiten om te zien waar haar kamer op uitkeek. Heerlijk dit! Een plekje helemaal voor haar alleen!

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Ravief » 05 Apr 2016, 00:36

Het keek uit op de tuinen rondom Eldon en daarna een heel stuk grasland en daarna de rivier. Gezien het een kleine kamer was moest het uitzicht in elk geval goed zijn. De bergen waren niet ver weg en al met al maakte het wel wat goed.

Ondertussen begaf Kaspar zich naar zijn kantoor. Hij had nog genoeg te doen. Een openingsgala waar de laatste dingen voor geregeld moesten worden, Melenwyn moest ingeschreven worden bij de staf en haar loon moest aan de boekhouder doorgegeven worden (had hij dat niet vorige week al gedaan?), daarnaast moesten er nieuwe mappen voor de leerlingen aangemaakt worden en alvast wat puntjes opgeschreven worden voor de vergadering van morgen. Misschien dan ook maar Melenwyn meenemen zodat ze met iedereen kennis kon maken. Ja, dat was wel handig.
Zo werkte Kaspar vlijtig door, tot hij gestoord werd door een fladderend groen wezentje wat heel druk kwetterde. Hij lachte en nam aan dat dat betekende dat Melenwyn zin had in een rondleiding en dus begaf hij zich naar haar vertrek en klopte rustig aan. Kaspar kon het niet helpen maar begon direct weer te glimlachen toen hij haar zag. "Klaar voor een rondleiding?"
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 Sep 2015, 21:00

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Maanwezen » 05 Apr 2016, 00:43

Inmiddels had ze haar koffer nog niet helemaal uitgepakt maar ze had wel haar kamer tot in de puntjes verkend en wat kruiden die ze meegenomen had opgehangen. Een paar voor geluk, gezondheid en nog wat die gewoon lekker roken. Oh, ze kon niet wachten om alles in te richten! Luminatus ' verwelkoming was ook zo hartverwarmend. Zou hij het gemeend hebben over het matras en alles? Melenwyn friste zich op en verving haar reisjurk voor iets luchtiger en enigszins eleganter.

Tegen de tijd dat het schoolhoofd weer op de deur klopte hopte ze van haar ene been op de andere, maar lachte hem al even enthousiast toe. "Jazeker! De goden zij dank. Ik was niet zeker of u mijn bericht zou krijgen of hoe die wezentjes aan de slag gaan. Wat zijn het eigenlijk precies?"

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 2802
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Ravief » 05 Apr 2016, 11:07

"Alsjeblieft.. Zeg 'je' en 'Kaspar'. Anders voel ik me oud," protesteerde Kaspar met een kleine lach, al had hij het vermoeden dat hij haar nog tijden ging verbeteren hierin. Daarna keek hij wat verbaasd. Huh? Ze wist niet van pixies af? Zouden hun werelden dan werkelijk zo verschillend zijn?
"Eh, het zijn pixies. De groene doen vaak dienst als postduif maar we hebben ze in alle mogelijke kleuren. Vooral om te helpen in de Grote Zaal waar er gegeten, gestudeerd en gefeest wordt. Behalve kleine helpertjes, zijn ze vooral enorme plaaggeesten. Pas maar op met de oranje gekleurden." Een knipoog volgde. De wezentjes deden soms wat denken aan kleine mensjes, maar waren het duidelijk niet. Vooral omdat ze zes vleugeltjes hadden in elke kleur die je kon bedenken en slechts 15 cm groot waren.
Ze liepen al kletsend naar de Grote Zaal waar Kaspar even bleef staan. Hij hoopte dat het gala weer een succes ging worden en probeerde het zich voor te stellen. Maar alle drukte en gezelligheid was elk jaar weer anders, dus het was wat lastig om een idee ervan te krijgen. "Dit is dus de Grote Zaal." Hij blikte even naar Melenwyn. "De naam is een beetje suf, maar daar kan ik niets meer aan doen. Hier hebben we altijd drie gezamenlijke maaltijden, die voor de leerlingen niet helemaal verplicht zijn maar het liefst zie ik iedereen wel verschijnen. De docenten zitten vaak samen, daar.." hij wees naar de tafel die wat achteraf stond op een verhoging. "Verder hebben we hier gala's en staat de zaal altijd klaar om te studeren of elkaar te ontmoeten. Al is er natuurlijk een bibliotheek aanwezig."
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Maanwezen
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 Sep 2015, 21:00

Re: Vroegere jaren

Berichtdoor Maanwezen » 05 Apr 2016, 11:15

Je? Kaspar? Oef, dat zou een harde noot om te kraken zijn. Melenwyn bleef knikken bij zijn uitleggen en had al haar zelfbeheersing nodig om hem niet continu te onderbreken. Gelukkig was ze toch nog enigszins opgevoed en wist ze nog een beetje hoe ze zich hoorde te gedragen. Toch keek ze gewoon haar ogen uit en ze nam de informatie in zich op als een spons. Die pixies zouden misschien nog wel van pas kunnen komen!
In de grote zaal bleef ze staan en draaide rond terwijl ze alles in zich opnam. De architectuur en de versieringen waren zo anders! "Nou, de naam is alvast duidelijk," antwoordde ze met een lachje. Ze probeerde zich voor te stellen hoeveel Shanea hier werkelijk binnen konden en dagelijks zouden zitten. "Het klinkt heerlijk! Zijn er dan ook gezette tijden voor?"

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten