Over de rpg

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Over de rpg

Berichtdoor Ravief » 28 Jun 2015, 18:15

Mocht je denken 'huh wat is het uitgebreid en wat is dat Eldon wat bij geschiedenis staat?' dan is hier het antwoord: Vauclair's is een tweede versie van een rpg.
In dit verhaal heb je heel veel verhaallijnen, eigenlijk zoveel als je maar wilt. Dit kan dus heel snel lopen en soms wat meer tijd vragen dan je verwacht. Geen nood, niemand verwacht dat je vier uur per dag besteed aan het bijhouden van je verhalen. Maar het is wel groter dan een normale rpg en dat vraagt soms wat denkvermogen. Don't say I didn't warn you..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vauclair's is een groot kasteel in Frankrijk en is al generaties lang het thuis van de Nachtelfen familie Vauclair. Officieel heet het kasteel dan ook anders, maar na al die jaren is dat verloren gegaan in de geschiedenis.
Momenteel huizen er twee broers en een zus: Luc, Damien en Gabriella. Zij zijn kinderen van Daniel en Kassandra, die ondertussen heel ergens anders wonen om hun kinderen de mogelijkheid te geven volwassen te worden en te leren het familiebedrijf in stand te houden.

Het kasteel doet namelijk dienst als kostschool. Hoewel de wijde wereld geloofd dat alleen de meest begaafde kinderen erheen mogen en dat je zelf onmogelijk een auditie kunt doen, is dat niet echt waar. Behalve het 'begaafde' gedeelte. Vauclair's biedt onderwijs aan Shanea, wat ook wel de verzamelnaam is voor alle min of meer menselijke rassen die niet helemaal menselijk zijn en magie hebben. Waar deze rassen vroeger rijkelijk over de hele aarde verdeeld waren en soms weleens moesten oppassen, is dat anno 2014 heel anders.
De rassen die het meeste moeite hebben met niet verloren gaan zijn:
-Centauren
-Gorgonen
-Faunen
-Duivels
-Gargoyles


Eveneens de Dwergen zijn al lange tijd niet meer gesignaleerd, maar dat zal vooral zijn omdat ze zich hebben terug getrokken in hun steden in de bergen, veelal ondergronds. Ook de Luchtelfen, die met hun vleugels zich moeilijk onder de mensen kunnen begeven, komen niet veel meer van hun Luchtsteden naar de aarde toe. Nimfen en Dryaden, natuurwezens als ze zijn, komen steeds minder in de steden maar blijven in de natuurreservaten wonen waar ze zo goed als ongestoord kunnen leven.

De Vampiers, Weerwolven en Sirenen hadden het minste moeite met zich aanpassen. Zij zien er dan ook verreweg het meest menselijk uit van alle rassen. De Dag- en Nachtelfen wisten zich ook te redden. Hun puntoren zijn vaak door hun haren te bedekken. Dagelfen worden vaak aangezien als mensen die zich zwaar inzetten voor de natuur (zoals Green Peace), of als hippies, ook al roken ze dan geen wiet. De Nachtelfen hebben hun natuurlijke aanleg voor plannen en strategie goed weten te benutten en wisten door te breken in het bedrijfswereld, wat al dan niet gepaard gaat met een dealtje met de maffia.

Om te zorgen dat de jongeren, ze beginnen meestal aan het eerste leerjaar als ze 17/18 zijn, rustig kunnen leren is Vauclair's verboden toegang voor mensen. Ze bezitten behoorlijk wat hectare land, waar Google geen satelliet van mag maken en waar een groot, heel goed bewaakt, hek omheen staat. Je komt het land alleen maar op via 1 weg en die wordt constant in de gaten gehouden. De grote hoeveelheid land is vooral om ervoor te zorgen dat de Weerwolven met volle maan geen mensen doden en de Vampiers zich ook kunnen vermaken, evenals een Centaur als deze het naar Frankrijk weet te maken. Nimfen en Dryaden zullen zich eveneens thuis voelen door de uitgebreide flora en fauna die aanwezig is.

Behalve het kasteel is er natuurlijk een grote garage, leerlingen worden zelden van het station gehaald immers? Daarnaast behoort een zwembad, stallen en een groot buitenveld voor Beweegkunde ook tot het 'schoolterrein'.
Laatst gewijzigd door Ravief op 29 Jun 2015, 10:22, 1 keer totaal gewijzigd.
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Over de rpg

Berichtdoor Ravief » 28 Jun 2015, 18:26

* Je hebt nu al gezien dat er verschillende Rassen zijn die te spelen zijn. Hierover is meer info te lezen onder het kopje 'rassen'.
* Je hebt gelezen dat het gaat om een kasteel in Frankrijk.
* Dat kasteel doet dienst als kostschool en eerstejaars zijn meestal 17/18
* Schoolterrein bestaat uit: kasteel, garage, stallen, zwembad en een sportveld (wat er min of meer zo uit ziet)
Afbeelding
Zoals je ziet gaat de weg naar Vauclair's via ruïnes en zal je ook even moet rennen om op tijd te verschijnen bij Beweegkunde.


* Gezien het een school is worden er natuurlijk lessen gegeven. Een rooster hiervoor staat hieronder, maar niet alle lessen zullen worden uitgespeeld, simpelweg omdat er niet genoeg spelers zijn.
Afbeelding

* Mijn karakter Gabriella is deeltijd schoolhoofd en deeltijd docent. Ze is mentor van de eerstejaars en geeft Potions a.k.a toverdranken en vergif. Een karakterkaart zal volgen bij 'Karakters'.

* Plattegrond van het kasteel is ongeveer zo. Ik heb niet alle gangen en trappen uitgedacht, dus fantasie is af en toe nodig. Het meeste is wel met elkaar verbonden.
Afbeelding
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Gebruikersavatar
Ravief
Site Admin
Berichten: 3481
Lid geworden op: 28 Jun 2015, 14:28

Re: Over de rpg

Berichtdoor Ravief » 05 Feb 2016, 11:32

Voor vragen, of onduidelijkheden kun je mij natuurlijk het beste een PM sturen :)
I write for the same reason I breathe - because if I didn't, I would die

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Davinwape, DerikSt, Jeroddync, Keganmer, KevenCret en 1 gast